Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Lastig! Aan welke clubs verhuurde Ajax zijn spelers de laatste jaren?

Het is weer tijd voor een quizje! We maken het je dit keer niet gemakkelijk, dus zorg dat je scherp bent. Laat die harde schijf in je hoofd maar eens flink overuren draaien. Kun jij de clubs noemen aan wie Ajax de onderstaande spelers verhuurde?

13 juli 2020 - 11:23
Copyright-ProShots-304960
Blind is een goed voorbeeld van verhuursucces! © Pro Shots

Ajax en het verhuren van spelers, het is de laatste jaren nou niet bepaald een gelukkig huwelijk. Voetballers worden regelmatig uitgeleend in de hoop dat ze via een omweg alsnog weten door te breken in het eerste elftal, maar de realiteit blijkt toch vaak anders.

Natuurlijk waren er ook succesverhalen. Denk aan Daley Blind bij FC Groningen (2009/2010) of Jan Vertonghen bij RKC Waalwijk (2006/2007). Ja, het doelpunt van 'Superjan' tegen Ajax was toen erg jammer... Maar goed, lang niet iedereen kwam met succes terug in Amsterdam. Check de namen hieronder maar. Om tot alle antwoorden te komen, zul je flink je grijze massa aan het werk moeten zetten. Hup!

We zijn op zoek naar de clubs aan wie Ajax de onderstaande spelers verhuurde. We gaan terug tot het seizoen 2010/2011. Je krijgt vijftien minuten de tijd om alle namen in te kloppen. En geloof ons, die tijd heb je echt nodig! Deze quiz is niet zo gemakkelijk als je misschien in eerste instantie denkt. Sommige spelers werden vaker verhuurd, dus schrik niet als je hieronder dubbelziet.

Ben je er klaar voor? Mooi! Dan is het nu echt tijd om te starten. Succes!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >