Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

KNVB moet nog besluiten of het vijf wissels toestaat in betaald voetbal

De Fifa heeft de richtlijnen om vijf wissels per team toe te staan met een jaar verlengd. Maar of er ook zo vaak gewisseld mag worden in de eredivisie en Keuken Kampioen Divisie is nog even de vraag. De KNVB is nog aan het broeden op dat idee.

16 juli 2020 - 09:00
wissel-1200
De KNVB denkt na over de wissel-richtlijnen van de Fifa. © Ajax Images

Her en der zien we grote koppen dat het volgend seizoen is toegestaan om vijf wissels toe te passen, maar de beslissing over het al dan niet toepassen van deze tijdelijke wijziging blijft ter beoordeling van elke wedstrijdorganisator, zoals in Nederland de KNVB. Een woordvoerder van de bond bevestigt tegenover Ajax Life dat er nog een besluit over genomen moet worden.

“Ja, wij kregen de geluiden van de Fifa dinsdag ook door, maar daarmee is inderdaad niet gezegd dat het Nederlandse betaald voetbal erin mee gaat. Zo ver zijn we nog niet. Dit is niet iets waar je binnen vijf minuten een beslissing over neemt. Het gaat in elk geval alleen om het betaald voetbal en we gaan het er deze week over hebben.”

De tijdelijke regel om vijf keer te mogen wisselen is door de Fifa verlengd omdat spelers door de coronauitbraak en het te verwachten drukke speelschema veel minder rust hebben dan doorgaans het geval is. Ook de zomerstop is dit jaar korter dan te doen gebruikelijk en er komt een lang en zwaar seizoen aan. De wereldvoetbalbond besloot daarom de tijdelijke richtlijnen te verlengen tot 31 juli 2021.

Ajax nam gister al een voorschot op het vijf keer mogen wisselen, door volgers op socials te vragen naar wat ze van de aangepaste wisselregel zouden vinden. De kans lijkt overigens best groot dat de KNVB meegaat in de toename van het aantal wissels. Maar een definitieve beslissing is er dus nog niet, al zal er vast spoedig meer over bekend worden.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >