Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

In coronaprotocol wordt gepleit voor cateringservice op tribune

De KNVB kwam donderdag met een stevig coronaprotocol van dik tachtig pagina's waar clubs, spelers, staf en supporters in het betaald voetbal zich de komende periode aan moeten houden. Ook bij het halen van een snack of wat drinken.

10 juli 2020 - 09:15
eten-1200jpg
Pizza peuzelen op de tribune. Lekker. © De Brouwer

Er is niks zo lekker dan tijdens een voetbalwedstrijd een broodje frikandel verdronken in mayonaise naar binnen te schuiven. Of een broodje Unox met saus. Of een broodje bal. Of… Nou ja, wat je dan ook lekker vindt.

Ook een goede kop koffie of een lekker biertje gaat er op een wedstrijddag prima in. Maar ja, in tijden van corona en het voorlopig beperkt toelaten van publiek in stadions – te beginnen in augustus als alle clubs gaan oefenen – zijn er natuurlijk ook maatregelen te verwachten rondom de uitgiftepunten van snacks en drankjes. Ook om te zorgen dat er in wachtrijen voldoende afstand van elkaar wordt bewaard.

In het protocol lezen we dat geadviseerd wordt om zo veel mogelijk te voorkomen dat supporters onnodig rondlopen voor, tijdens en na de wedstrijd. Vooral tijdens de rust liever niet, want dat kan leiden tot situaties waarin de anderhalve meter niet kan worden gegarandeerd. Maar ja, dat is dus precies het moment dat je net effe wat lekkers gaat halen.

Niet voor niks staat verder te lezen dat het daarom de voorkeur geniet om supporters zo veel mogelijk op hun tribuneplekje te laten verblijven. Het protocol komt met een aantal suggesties om daarin te voorzien, zoals cateringconcepten met rondlopende verkopers, bezorging op de tribune of het klaarzetten van lunchpakketten op tribunestoeltjes.

Let wel, het zijn slechts goedbedoelde adviezen. Mocht bovenstaande niet haalbaar zijn dan is het aanbieden van een beperkt assortiment bij cateringpunten een mogelijkheid, zo staat in het protocol omschreven. Maar dan wel met inachtneming van extra voorzieningen, die we inmiddels kennen uit supermarkten, bioscopen en andere gelegenheden.

Zo zal er een plastic/plexiglas afscheiding gemaakt moeten worden tussen supporters en medewerkers van het uitgiftepunt van snacks en drank. Het eten en drinken wordt op de counter neergezet en niet in de hand meegegeven. Die desk wordt ook regelmatig gedesinfecteerd.

Ook worden de werkplekken binnen de cateringpunten aangepast op de regelgeving, want ook daar moeten de medewerkers op anderhalve meter van elkaar kunnen werken. Tenzij er een goede afscheiding gecreëerd kan worden tussen werkplekken.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >