Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Goh, Ziggo en Fox Sports vinden elkaar toch op tijd weer lief!

Er was behoorlijk wat gedoe, maar Ziggo en Fox Sports zijn er dan toch samen uitgekomen. Beide partijen hebben elkaar gevonden in een nieuwe verbintenis, nadat er eerst nog werd gedreigd met het stopzetten van de samenwerking. Er is zelfs een extraatje: Fox Sports 1 is tot het einde van dit jaar gratis te zien voor bijna alle Ziggo-klanten.

28 juli 2020 - 11:14
Copyright-ProShots-2793472
Hansie Hansie is ook de komende jaren weer op de kijkbuis van Ziggo-klanten te zien. © Pro Shots

Ziggo en Fox Sports vonden elkaar geruime tijd even helemaal niet lief. De onderhandelingen tussen beide partijen over een nieuw contract verliepen stroef. Zelfs zo stroef dat Ajax’ hoofdsponsor dreigde op zwart te gaan. Stevige teksten dus, alhoewel je geneigd was om te denken ze er onderling heus wel uit zouden komen.

Dat laatste is nu dus gebeurd, maar zeker niet zonder slag of stoot. Wat was er precies aan de hand? Ziggo betaalde voorheen een bedrag van 40 miljoen euro om de eredivisieduels aan haar abonnees aan te bieden, terwijl Fox Sports zo’n 100 miljoen euro op tafel wilde hebben. Een groot verschil waar Ziggo zich niet in kon vinden.

Het leidde tot flink wat hommeles tussen beide partijen. Ziggo riep ‘gekidnapt’ te zijn door Fox Sports, terwijl de voetbalzender vond dat Ziggo de Nederlandse clubs en supporters de rug toekeerde. Het klonk in ieder geval niet heel gezellig allemaal, maar we weten ook dat het ieder jaar weer hetzelfde dansje is tussen de twee.

Maar goed, Ziggo en Fox Sports hebben besloten om elkaar toch weer op tijd lief te vinden. Er is een akkoord bereikt over het verlengen van de samenwerking, waardoor Ziggo-klanten met een Fox-abonnement ook de komende jaren weer nationaal en internationaal voetbal op hun kijkbuis kunnen ontvangen.

Bij het vernieuwen van de samenwerking zit zelfs een extraatje, want vrijwel alle abonnees van Ziggo ontvangen de zender Fox Sports 1 tot het einde van dit jaar gratis. “Hiermee willen we de clubs en de fans tegemoetkomen en er zo voor zorgen dat zoveel mogelijk mensen kunnen meegenieten van de Nederlandse competities wanneer deze starten,” aldus directeur consumentenmarkt Marcel de Groot namens Ziggo.

En zo komt alles toch weer op zijn pootjes terecht…

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >