Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Direct Champions League-ticket weer wat dichterbij voor Ajax

Je moet altijd een beetje huiverig zijn met dit soort uitspraken, maar de kans op een startbewijs voor de groepsfase van de Champions League komt voor Ajax nu wel heel dichtbij. De Ajacieden moeten hopen dat Olympique Lyon of Napoli niet de winnaars van het kampioenenbal worden. En laten die twee nou net een zware tegenstander hebben geloot.

11 juli 2020 - 11:27
Copyright-ProShots-4503899
In het meest gunstige geval stroomt Ajax direct de groepsfase in. © Pro Shots

Het verhaal is inmiddels wel bekend: Ajax werd uitgeroepen tot nummer één van het gekortwiekte eredivisieseizoen. Geen schaal, maar wel een ticket voor de Champions League. Het is alleen nog de vraag of dit een startbewijs voor de groepsfase van het kampioenenbal wordt, of dat de ploeg van Erik ten Hag alsnog een voorronde moet doorstaan.

In het meest gunstige geval stroomt Ajax direct de groepsfase in. Maar daarvoor is het wel van belang dat de winnaar van het huidige Champions League-seizoen zich ook middels de eigen competitie plaatst voor het miljardenbal. Mocht dat niet gebeuren, dan gaat het directe startbewijs alsnog de prullenbak in en is Ajax veroordeeld tot het spelen van een voorronde. De kans op het laatstgenoemde scenario lijkt echter vrij klein.

Wat is er precies aan de hand? Er zitten momenteel nog twee ploegen in de Champions League die zich niet via de eigen competitie gaan plaatsen voor het toernooi van volgend seizoen. Het gaat dan om Olympique Lyon en Napoli. Heel simpel gezegd: de Ajacieden moeten dus hopen dat deze twee clubs de cup met de grote oren niet winnen.

De kans op Champions League-winst van Lyon of Napoli lijkt echter niet zo groot. Al helemaal nadat er vrijdag is geloot voor het verdere vervolg van het huidige toernooi. De Fransen nemen het op tegen Real Madrid of Manchester City, terwijl de Italianen tegenover Bayern München of Chelsea komen te staan.

Op papier een zware loting voor beide ploegen dus. Het zijn misschien wel de sterkste clubs die je op dit moment kunt treffen in de Champions League. Het valt natuurlijk nooit helemaal uit te sluiten – er gebeuren nog altijd gekke dingen in het voetbal – maar in principe hoeft Ajax niet bang te zijn dat Lyon of Napoli winnaar worden van het toernooi. Maar toch, we houden nog even een slag om de arm. 

https://twitter.com/ajaxlife/status/1281559732659134464

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >