Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Danilo volgt Pierie op huurbasis naar FC Twente

Na Kik Pierie speelt ook Danilo Pereira komend seizoen op huurbasis voor FC Twente. Ajax vindt het tijd dat de spits vlieguren gaat maken in de eredivisie en dat moet in Enschede prima kunnen. En wie weet wat dat vervolgens dan weer oplevert.

20 juli 2020 - 09:46
danilonaartwentecar
Danilo krijgt een kans om zich te tonen in de eredivisie. © Pro Shots

De teller staat voor Danilo momenteel op drie optredens in het eerste elftal. En daar blijft het ook eventjes bij, maar zie de verhuurperiode voorlopig als een investering. Als je 21 jaar jong bent, kan het nog alle kanten op. Twente heeft er in ieder geval vertrouwen in.

De tukkers wilden eigenlijk met minder huurspelers opereren, maar het zijn zware tijden en daarom is toch besloten Pierie en dus ook Danilo van Ajax te huren. Hopelijk vinden de twee onder trainer Ron Jans hun draai, want er moet nog wel iets gebeuren voordat beiden klaar zijn voor een basisplaats in Amsterdam.

De verhuur van Danilo wordt maandag in de middag officieel, als er ellebogen zijn 'aangetikt' en na het zetten van handtekeningen onder de gemaakte afspraken. Zijn zaakwaarnemer heeft alles al min of meer bevestigd.

Eerder werd ook Noa Lang al door Ajax verhuurd aan Twente, maar die 'uitleenbeurt' werd gekortwiekt door het uitbreken van de coronacrisis. Lang scoorde namens Ajax vaker in de Grolsch Veste dan in Twente-shirt – namelijk drie keer – maar met Danilo hoopt men in Enschede een echt trefzekere spits te hebben gestrikt.

De Braziliaan was in de Keuken Kampioen Divisie al aardig doelgericht, met 24 treffers in 42 wedstrijden. De grote vraag is nu: hoe worden Danilo's rapportcijfers in de eredivisie?

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >