Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Creatieve Kudus ziet overstap naar Ajax als droom die uitkomt

Mohammed Kudus mag zich sinds donderdagmiddag officieel speler van Ajax noemen. De Ghanees tekent een contract dat per direct ingaat en loopt tot de zomer van 2025. De dribbelaar is in zijn nopjes met de overgang naar Ajax en kan niet wachten om zijn creativiteit en magie op het veld te laten zien.

16 juli 2020 - 20:38

Het hing al een dag of twee in de lucht, maar woensdag kwam de transfer van Kudus naar Ajax ineens in een stroomversnelling. Donderdagmiddag werden dan ook echt de handtekeningen gezet. Een droom die uitkomt, zegt Kudus zelf. “Ik droomde van een stap naar een grotere competitie. Toen ik van de interesse van Ajax hoorde, was ik superblij,” aldus de troste Ghanees tegenover het eigen clubkanaal.

Er was er bij de achterban wat onduidelijkheid over de positie van de jongeling en dus legt Kudus zelf even haarfijn uit wat voor type speler hij is. “Ik ben een aanvallende middenvelder die het fijn vindt om te dribbelen en kansen te creëren. Daarnaast is mijn passing goed, ben ik sterk en zorg ik met mijn creativiteit voor magie op het veld.”

Marc Overmars had concurrentie van meerdere Europese topclubs, maar toch koos de dribbelaar voor een avontuur in Nederland. De Ghanees vertelt hoe zijn gevoel en de clubfilosofie een belangrijke rol speelden in zijn keuze voor Ajax. “Wanneer je ergens voor kiest, moet je naar je hart luisteren en je onderbuikgevoel vertrouwen. Mijn gevoel zei Ajax.”

Ook Erik ten Hag en Andre Onana hadden invloed op de keuze van Kudus. “Ik heb met de trainer gepraat over het spel van Ajax. Hoe het team wil spelen en verdedigen, dat ligt mij erg goed. Ook Andre kon mij goed adviseren. Hij heeft veel ervaring en ik ben dankbaar voor wat hij mij kan leren.”

Kudus tekent een contract voor vijf jaar in de Johan Cruijff Arena en zijn verbintenis gaat per direct in. De Ghanees kijkt uit naar zijn avontuur in Amsterdam. “Ajax staat erom bekend dat ze jonge spelers beter maken. Ik wil mijzelf hier ontwikkelen en beter worden. Het gaat een leuk avontuur worden en ik ga ervan genieten,” sluit Kudus af.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >