Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bayer Leverkusen en Bosz zetten balts in gang voor Onana

Het is nog stil op de transfermarkt. Maar die stilte lijkt onheilspellend. Als een stilte voor de storm. Het bericht dat Bayer Leverkusen een bod heeft gedaan op Andre Onana kun je prima in die categorie schatten. Zie het als een openingsdans, want er zijn meer kapers op de kust.

27 juli 2020 - 09:40
bayeronanacar
Bosz en Onana beleefden bij Ajax prachtige avonturen. © Pro Shots

Het is geen geheim dat Onana na vier seizoenen Ajax op de uitkijk staat voor een transfer naar een grote competitie. FC Barcelona en Chelsea zijn al eens aan de doelman gelinkt en daar komt nu ook de club van zijn oude trainer bij: Bayer Leverkusen, de nummer vijf van de Bundesliga.

Bayer greep naast een startbewijs voor de Champions League, een podium waarop het vaker niet dan wel actief is. 'Die Werkself' is niet zo'n sexy club, al doet Peter Bosz er leuke dingen en wacht het staartje van de Europa League nog. En Bosz was ook de man van wie Onana bij Ajax het vertrouwen kreeg.

Is dit genoeg om de Kameroener over te halen tot een transfer? Dat is en blijft afwachten en vergeet niet dat Ajax ook nog altijd een partij is. Marc Overmars heeft volgens De Telegraaf en Voetbal International een eerste toenadering van de Duitsers afgeslagen met het bericht dat een bod van 20 miljoen euro toch echt te laag is.

Welk bedrag Overmars wel in zijn hoofd heeft, weten we niet precies. De voetbaldirecteur van Ajax hoopt omgekeerd zelfs dat Onana gevoelig blijkt voor het aanbod om zijn huidige contract (tot medio 2022) met nog een jaartje te verlengen, in afwachting van een echte topclub die voor hem op de stoep staat.

Chelsea zou die echte topclub kunnen zijn, maar de keeperssituatie in Londen blijft een beetje bijzonder. De huidige nummer één Kepa Arrizabalaga is verre van onomstreden, maar er werd wel 80 miljoen euro voor hem neergeteld. Durft Chelsea het aan wederom veel geld uit te trekken voor een keeper, terwijl er al flink in het elftal wordt geïnvesteerd?

Het zijn ongetwijfeld vragen waarop we de komende weken antwoord krijgen, want voor je het weet, staan de nieuwe competities alweer op het punt van beginnen. Overigens lijkt het erop dat de transfermarkt tot ergens in oktober open blijft, waardoor we van het gemiddelde transfergeruchtje nog lang niet af zijn.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >