Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Antony droomde tijdens zijn quarantaine nachtelijks over Ajax

Wanneer komt-ie nou? Wanneer zien we Antony eindelijk in het shirt van Ajax? Dat vroegen veel ongeduldige supporters zich de laatste weken af. Ook de Braziliaan zelf telde de dagen af tot het moment waarop hij voet op Amsterdamse bodem zou zetten. Tijdens zijn quarantaineperiode in Nederland was Ajax dan ook het enige waar hij aan kon denken.

28 juli 2020 - 10:13

Antony zette dit weekeinde eindelijk zijn eerste stappen op het heilige gras van de Johan Cruijff Arena, het stadion waar hij vooralsnog alleen speelde in videogames. “En nu heb ik de eer om hier écht te mogen spelen voor deze grote club,” aldus de Braziliaan tegenover Ajax TV. “Het voelt fantastisch om het Ajaxshirt te mogen dragen en onderdeel te zijn van dit team.”

Nadat in februari bekend werd dat Antony voor Ajax zou gaan spelen, duurde het nog eventjes voordat de recordaankoop ook echt in Amsterdam arriveerde. De uitbraak van het coronavirus zorgde voor vertraging in zijn komst naar Nederland. De Braziliaan moest bij aankomst dan ook eerst in quarantaine. Maar nu dat voorbij is, staat Antony te popelen om aan de slag te gaan.

“De laatste tijd droomde ik steeds vaker van het Ajaxshirt. Ik werd 's nachts continu wakker en dan telde ik af naar het moment dat ik dit tenue eindelijk mocht aantrekken. Ik heb er tijdens de quarantaine veel aan gedacht en mij goed voorbereid,” vertelt Antony trots.

De aanvaller gaat bij Ajax samenspelen met landgenoot David Neres, die hem overigens met een fijne zomerhit welkom heette in Amsterdam. Antony sprak voor zijn komst al met Neres over Ajax en kreeg alleen maar lovende woorden te horen. “Neres vertelde me dat ik in een hecht team terecht zou komen en ik geen spijt van mijn keuze ga krijgen.”

Wat kunnen we verwachten van Antony in Amsterdam? Dat legt de Braziliaan zelf even haarfijn uit. “Een van mijn kwaliteiten is dat ik erg balvaardig ben. Ik hou ervan om mijn teamgenoten te vinden, assists te geven en doelpunten te maken. Verder ben ik een krachtige en sterke speler, die vooral in 1-op-1-duels goed uit de voeten kan.”

We tellen voorzichtig af naar de dag dat de bal weer gaat rollen in Nederland. Ook Antony kan niet wachten om te schitteren bij zijn nieuwe club. “Als de kans zich voordoet, ben er honderd procent klaar voor,” sluit Antony af.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >