Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Alle details van het nieuwe thuisshirt onder de loep!

Niets levert zo veel discussie op als een nieuw Ajaxshirt. Zoals elk jaar is het voor veel supporters weer spannend hoe het nieuwe thuistenue eruit gaat zien. Het lange wachten is voorbij, want de club presenteerde donderdagochtend het nieuwe tricot. Wij namen al een kijkje in de fanshop en zetten wat detailplaatjes voor jullie op een rijtje!

23 juli 2020 - 09:24
LHF_3457
Als de bal straks weer gaat rollen, zien we de Ajacieden in dit shirt. © Ajax Life

Het nieuwe thuisshirt van Adidas is uiteraard in een klassiek wit-rood-wit jasje gestoken. Waar we het afgelopen seizoen nog zwarte accenten terugzagen in het tenue, bevat het tricot nu puur en alleen de eigen clubkleuren. Het shirt ziet er daarom op het eerste gezicht zeer strak uit.

Als we inzoomen op het tenue zijn er een paar subtiele details te vinden. We starten met het patroon dat we terugzien over het gehele shirt. Van veraf valt het bijna niet op, maar als je goed kijkt, zie je dunne strepen van de boven- naar de onderkant en van links naar rechts lopen. Een soort blokjespatroon, zeg maar.

Het meest opvallende en vernieuwende detail zien we terug op de biezen. Op de uiteinden van de mouwen is wederom gekozen voor het gebruik van de traditionele clubkleuren. Door de witte afgestikte mouwen loopt namelijk een relatief brede en rode streep.

Naast de kleine nieuwigheidjes, zijn er ook terugkerende elementen in het shirt te ontdekken. Zo keren wederom de drie andreaskruisjes terug op het tenue. Deze vinden we deze keer echter niet terug in de binnenkant van de kraag, maar op de voorkant van het tricot.

Verder zijn de Adidasstrepen uiteraard ook weer present op het shirt. De drie rode lijnen zijn aan de zijkant van het shirt aangebracht en lopen vanaf de oksel helemaal door naar de onderkant van het tenue. Daardoor blijven de schouders onbewerkt, wat voor een fraaie en strakke uitstraling zorgt.

Tot slot is het Ajaxlogo – in tegenstelling tot de wens van vele supporters – niet direct op de borst en op de broekspijp gestikt. Het logo is met witte garen op roodkleurige en ronde emblemen vastgenaaid. Met diezelfde witte draden zijn ook de drie sterren en het Adidaslogo aangebracht.

De fanshop hangt niet alleen vol met hagelnieuwe wedstrijdtenues, maar ook met een trainingslijn van de thuiscollectie. Lekker ouderwets in het rood! We kunnen wel wat meer vertellen over die collectie, maar we gokken dat je vooral benieuwd bent naar de plaatjes. Bekijk dus snel de foto’s hieronder en vel zelf je oordeel!

De nieuwe thuislijn is vanaf donderdag verkrijgbaar in de Ajax fanshops, zowel in de drie fysieke winkels als online. Ben je lid van SV Ajax? Dan krijg je 10 procent korting op vertoon van je clubcard.

Ajax maakte eerder al bekend dat er ook een derde tenue gaat komen, maar daarop is het echt nog eventjes wachten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >