Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax ziet in Højbjerg potentiële versterking voor het middenveld

Ajax is met het oog op volgend seizoen nog op zoek naar een versterking voor op het middenveld. In die zoektocht is de club uitgekomen bij Pierre-Emile Højbjerg. De 24-jarige Deen komt momenteel uit voor Southampton, maar heeft daar een aflopend contract wat hij niet wil verlengen. Ajax hoopt intussen toe te kunnen slaan.

08 juli 2020 - 11:52
Copyright-ProShots-5537826
Ook Tottenham Hotspur is geïnteresseerd in de middenvelder. © Pro Shots

Højbjerg is in ieder geval geen onervaren voetballer. De middenvelder was tot voor kort nog captain van Southampton, waar hij tot liefst 106 Premier League-wedstrijden in vier jaar tijd kwam. De Deen speelde in Engeland twee seizoenen samen met Dusan Tadic, die wellicht wel een goed woordje voor Ajax kan doen.

De middenvelder maakte op zeventienjarige leeftijd de overstap van Brøndby IF naar Bayern München. Nadat hij er niet in slaagde om bij de Rekordmeister door te breken, volgden er verhuurperiodes bij FC Augsburg en Schalke 04. Højbjerg kwam uiteindelijk tot 56 duels in de Bundesliga.

Ervaren of niet, Højbjerg moest dit seizoen toch een stapje terug doen in de pikorde bij Southampton. De Deen beschikt over een contract dat in de zomer van 2021 afloopt en heeft geen plannen om zijn huidige verbintenis te verlengen. ‘The Saints’ besloten daarom om de aanvoerdersband aan iemand anders te geven. Desondanks bleef Højbjerg een vaste waarde en speelde hij dit seizoen dertig duels voor de middenmoter.

Ajax hoopt Højbjerg deze transferzomer te kunnen verleiden tot een overstap naar Amsterdam, zo lezen we bij Voetbal International. De Deen zou bij de regerend landskampioen niet alleen bekende Tadic tegenkomen, maar ook Erik ten Hag. De twee werkten al eens eerder samen bij het tweede elftal van Bayern München, waar Ten Hag destijds trainer was.

Of het ook daadwerkelijk tot een transfer komt, is even afwachten. Er zijn namelijk meer kapers op de kust. Zo is ook Tottenham Hotspur geïnteresseerd in de middenvelder.

Wordt dus vervolgd!

https://twitter.com/OptaJohan/status/1280795007067308032?s=20

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >