Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax zet in op komst van multifunctioneel talent Kudus

Het lijkt erop dat Ajax wederom gaat shoppen in Denemarken. De club is in de zoektocht naar een versterking uitgekomen bij Mohammed Kudus. Het negentienjarige Ghanese talent speelt momenteel voor FC Nordsjaelland, maar ziet een overstap naar Amsterdam wel zitten.

14 juli 2020 - 11:12
kudus-1200
Kudus valt vooral op door zijn enorm stevige bovenbenen. © Instagram Kudus

Ajax en Denemarken gaan al jaren goed samen. De club haalt geregeld spelers uit het Scandinavische land, de een succesvoller dan de ander. Het gaat in dit geval echter niet om een Deense voetballer, maar om een middenvelder annex aanvaller die speelt in de Deense Superliga.

We hebben het over Mohammed Kudus, die sinds januari 2018 uitkomt voor Nordsjaelland. Het talent speelde daarvoor enkele jaren bij de Right to Dream Academy in zijn thuisland Ghana. Tot dusver kwam Kudus tot 57 officiële wedstrijden voor de Deense topclub, waarin hij veertien keer het net vond.

De Ghanese voetballer valt vooral op door zijn enorm stevige bovenbenen. Verder is hij multifunctioneel inzetbaar, op zowel het middenveld als voorin. Kudus kan op de nummer tien positie spelen, maar ook de flanken zijn voor hem niet onbekend. Bij Nordsjaelland heeft de Ghanese dribbelaar – met een oog voor steekpasses – een vrije rol.

Als Ajax het talent naar Amsterdam wil halen, zal het wel vrij diep in de buidel moeten tasten. Aan Kudus hangt een prijskaartje van 8 tot 8,5 miljoen euro, zo lezen we bij Voetbal International. Marc Overmars heeft daarnaast concurrentie van Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach, Everton, Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur.

Volgens Deense media zou Kudus desondanks een voorkeur hebben voor een overstap naar Amsterdam. Ajax en Nordsjaelland moeten het dan nog wel eens worden over een transfersom. Daarnaast moeten de club en speler er ook nog samen uitkomen.

Een ouderwetse wordt vervolgd!  

https://twitter.com/OptaJohan/status/1282954250520338433

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >