Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax wederom naar Oostenrijk voor zomers trainingskamp

Ajax vertrekt ook deze zomer weer naar Oostenrijk voor het jaarlijkse trainingskamp. De mannen van Erik ten Hag stappen op 15 augustus in het vliegtuig richting Bramberg am Wildkogel, om op 22 augustus weer terug te keren. In Oostenrijk wordt er geoefend tegen Red Bull Salzburg en een nog te bepalen tegenstander.

14 juli 2020 - 19:40
2019-07-14-Trainingskamp-Oosterrijk-014-1
De frisse berglucht zal de Ajacieden vast goed doen! © Ajax Images

De voorbereidingen op het nieuwe seizoen zijn inmiddels alweer een poosje aan de gang. Er wordt momenteel op eigen bodem getraind om weer topfit aan de aftrap van het nieuwe voetbalseizoen te verschijnen. De Ajacieden werken in drie blokken toe naar de herstart van de competitie.

Het tweede blok is op 12 juli afgerond. De selectie geniet momenteel van een korte vakantie, waarna op 1 augustus het derde blok van start gaat. Deze periode duurt tot en met 31 augustus en daarin wordt de intensiteit natuurlijk flink verhoogd. Het trainingskamp in Oostenrijk is dan ook onderdeel van het laatste blok.

In een tijdsbestek van één week worden de Ajacieden in de frisse berglucht klaargestoomd voor het nieuwe seizoen. De formatie van Ten Hag oefent op de dinsdag tegen een nog te bepalen tegenstander, waarna de trainingsweek op zaterdag wordt afgesloten met een oefenpotje tegen Red Bull Salzburg, zo lezen we bij Voetbal International. De trainingen zijn niet toegankelijk voor publiek in verband met de geldende coronamaatregelen.

Of de nieuwe aankopen Antony en Maarten Stekelenburg ook meegaan, is even afwachten. Het is in ieder geval de bedoeling dat het duo gedurende het derde blok aansluit bij de selectie. Er worden ook vaak talenten meegenomen op trainingskamp, waarna er bijna altijd wel een jonkie weet te verrassen. Denk aan Sergino Dest vorig seizoen.

Maar voordat de mannen in het vliegtuig richting Oostenrijk stappen, wordt er eerst nog geoefend in eigen land. Op zaterdag 8 augustus om 18.45 uur komt RKC Waalwijk op bezoek in de Johan Cruijff Arena, waarna er ook tegen FC Utrecht een sparringspotje wordt afgewerkt. Deze is op donderdag 13 augustus en heeft dezelfde aftraptijd.

De herstart van de eredivisie staat gepland voor het weekeinde van 12/13 september.

https://twitter.com/Freek_JansenVI/status/1283048512607989765

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >