Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax speelt buiten Arena met toffe hiphop-bal in seizoen 2020/2021

We moeten geduld hebben, zelfs nog heel veel geduld, maar de voorbereidingen op seizoen 2020/2021 zijn in volle gang. Zo weten we inmiddels hoe de Derbystar eredivisiebal eruitziet, die gaat rollen buiten de Johan Cruijff Arena.

07 juli 2020 - 12:59
derbystar-1200
Al voor het vierde achtereenvolgende jaar is het speeltuig vormgeven door gastontwerpers. © Eredivisie

Inderdaad vooral buiten de Arena, want thuis speelt Ajax met Adidas-ballen. Bij uitwedstrijden is het echter vooral de bedoeling om ballen van Derbystar in het doel van de tegenstander te krijgen. En dan uiteraard altijd één of meer dan de opponent. 

Afijn, al voor het vierde achtereenvolgende jaar is het verse speeltuig vormgeven door gastontwerpers. Tattoo-koning Henk Schiffmacher trapte in 2017 de nieuwe editie af ter ere van 60 jaar eredivisie. Daarna volgden Johnny de Mol en het Rijksmuseum. Bij laatstgenoemde sierden etsen van Rembrandt het leder.

Muzieklabels Top Notch en Noah’s Ark zijn dit jaar de ontwerpers van de officiële Derbystar eredivisiebal. In het ontwerp zetten ze een elftal aan talentvolle Nederlandse hiphop-artiesten op het podium. De bal heeft ook een naam gekregen: De Beloften. Oftewel nieuwe talenten, net zo goed als er elk seizoen nieuwe talenten in de eredivisie opstaan.

Op de bal zien we portretten van diverse artiesten, zoals Yade Lauren, S10, Delany, Mensa, Lucass, Philly More en ADF Samski. Stuk voor stuk artiesten waarvan Top Notch en Noah’s Ark geloven dat zij het gaan maken volgend seizoen. We zijn benieuwd van welke talentvolle voetballers we dat in die periode ook kunnen zeggen.

Voor Vincent Patty van Top Notch & Noah’s Ark voelde het verzoek van de eredivisie om samen te werken vrij vanzelfsprekend. "De Nederlandse hiphop- en voetbalcultuur zijn op meerdere manieren nauw met elkaar verbonden. Zo is vriendschap en kruisbestuiving tussen artiesten en voetballers in Nederland een natuurlijk fenomeen,” zo vertelt hij op de website van de eredivisie.

“En in zowel muziek als sport geldt voor beloften met een droom dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt, wie je bent, van wie je houdt of wat je op de bank hebt staan – het enige wat telt is wat jij laat zien op het veld of op het podium."

Als gezegd, we moeten nog even wachten voor we de bal zien rollen in de Nederlandse stadions, want het eerste speelweekend van de eredivisie staat gepland voor 12/13 september. Maar hé, elke stukje voorpret richting een nieuwe voetbaljaargang is meegenomen, want dat het op voorhand een vreemd seizoen wordt is wel duidelijk...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >