Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax probeert Onana te verleiden tot nog een jaar Amsterdam

Niet alleen de supporters proberen het, want ook de club zelf tracht Andre Onana te bewegen tot nog een jaartje keepen in de Johan Cruijff Arena. De 24-jarige keeper wil een nieuw avontuur aangaan, maar kan eveneens een jaar bijtekenen in de hoofdstad, tot de zomer van 2023.

14 juli 2020 - 08:08

Onana is geliefd, bij de club en bij vrijwel alle supporters. De goalie poseerde 22 juni nog bij een spandoek van de F-side, waarop in grote letters de volgende tekst was te lezen: ‘Onana, please one more year’. Het zal de keeper goed doen, maar toch... Een nieuw avontuur lonkt.

Zelf vindt Onana het na vijf jaar wel tijd om te gaan. Dat is ook de afspraak die hij met de club maakte, nadat hij vorig seizoen nog zijn contract verlengde. Als de keeper nog een jaartje in Amsterdam zou blijven – zoals ook is gebeurd – dan zou Ajax meewerken aan een vertrek in de zomer van 2020. Uiteraard wel tegen de juiste voorwaarden. Datzelfde zal de club nu ook van plan zijn, maar dan allemaal een jaartje later.

Maar ja, het is en blijft rustig rond de keeper. Er is zeker wel interesse van clubs, maar geen enkele potentiële nieuwe werkgever pakt door. Dat maakt dat directeur spelerszaken Marc Overmars gaat proberen om de Kameroener tot nóg een jaartje Amsterdam te verleiden. Albert Botines, de zaakwaarnemer van de doelman, bevestigt dit tegenover Voetbal International.

Of dat gaat lukken is nog maar zeer de vraag, want Botines stelde eerder al dat er genoeg interesse is en dat er sprake is van stilte voor de storm. Kortom, Ajax gaat vermoedelijk nog heel even de wachtkamer in, al weet je natuurlijk nooit zeker wat er gebeurt. Er moet wel een zekere transfercarrousel voor keepers op gang gaan komen, wil er ergens een plekje vrijkomen.

Als er een club is die zich concreet meldt bij Ajax, dan is Overmars overigens bereid mee te denken met de keeper. “Onana voldoet aan al onze normen. Hij heeft prijzen gewonnen, hij is beter geworden en hij is klaar voor de volgende stap,” stelde de Overmars eerder al, om eraan toe te voegen dat Onana niet voor een appel en een ei mag vertrekken.

En toch denkt Overmars dus dat het niet ondenkbaar is dat Onana nog een jaartje langer in Amsterdam blijft. Ajax mag de doelman in het vooruitzicht hebben gesteld mee te werken, maar tegen welke prijs? En in hoeverre heeft de coronacrisis invloed op de hoogte van de biedingen die op tafel komen?

Wordt vast snel vervolgd…

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >