Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax laat Pierie vlieguren maken in eredivisie bij FC Twente

Het heeft er alle schijn van dat Kik Pierie voor een jaartje in Enschede gaat voetballen. Ajax en FC Twente zijn in gesprek over een verhuur van de negentienjarige verdediger. De verwachting is dat de clubs en speler er wel uitkomen. Pierie moet bij de Tukkers vlieguren in de eredivisie gaan maken.

16 juli 2020 - 17:50
Copyright-ProShots-3920777
Succes in Enschede, Kik! © Pro Shots

Het Amsterdamse avontuur verliep voor Pierie niet echt zoals hij had gehoopt. De verdediger kwam in de zomer van 2019 over van sc Heerenveen, maar maakte – op een paar oefenpotjes na – tot dusver nul minuten in het eerste elftal. Pierie moet het vooral doen met wedstrijden bij Jong Ajax, waar hij wel geregeld de aanvoerdersband draagt.

De jongeling komt ook aankomend seizoen niet in de plannen van Erik ten Hag voor, maar desondanks wil de club wel dat Pierie vlieguren gaat maken in de eredivisie. Ajax brengt de verdediger daarom voor een jaartje onder bij FC Twente, zo lezen we bij Voetbal International.

Pierie hoopt in Enschede op te bloeien op weg naar een tweede kans in Amsterdam. Het is overigens niet zo dat de in Amerika geboren voetballer helemaal geen eredivisieminuten in de benen heeft. Pierie speelde namelijk al wel flink wat duels voor Heerenveen op het hoogste niveau.

Wellicht kan Pierie nog wat tips aan Noa Lang vragen. De aanvaller keerde deze zomer weer terug van een gekortwiekte huurperiode bij Twente. Pierie komt in Enschede ook oud-Ajacied Vaclav Cerny tegen, die een jaartje wordt gehuurd van FC Utrecht.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >