Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax en spelersgroep akkoord over inleveren van salaris

Er was enige tijd wat gedoe over, maar de clubleiding van Ajax en de spelersgroep zijn het dan toch met elkaar eens geworden over een salarisoffer. Er heerste wat verdeeldheid binnen de spelersraad over de manier waarop het loon moest worden ingeleverd, maar na twee maanden overleggen is er nu dan toch een akkoord bereikt.

07 juli 2020 - 13:53
Copyright-ProShots-4504167
Enkele zaakwaarnemers lagen lange tijd dwars. © Pro Shots

Ajax mag dan wel een financieel gezonde club zijn, maar dat betekent niet dat de Amsterdammers zich zomaar van alles kunnen veroorloven. Ook de regerend landskampioen wordt door de gevolgen van de coronacrisis geraakt in de portemonnee. Offers moeten dus worden gebracht, ook door de spelersgroep.

Over die offers was echter lange tijd wat gedoe bij Ajax. Daley Blind stelde namens de spelersraad twee maanden geleden al solidair te zijn aan de club, maar toch bleef een akkoord over een salarisreductie uit. De gesprekken tussen de clubleiding, de selectie en hun zaakwaarnemers liepen op niks uit.

Het was echt niet zo dat de spelersgroep absoluut geen salaris wilde inleveren. Een deel van de spelersraad had daar zelfs helemaal geen bezwaar tegen. Maar enkele zaakwaarnemers lagen lange tijd dwars. De buitenlandse spelersmakelaars raadden hun cliënten aan om eerst eens af te wachten wat de komende maanden zouden brengen.

Desondanks werden de gesprekken over een loonoffer vrijdag toch weer opgestart. En nu wel met resultaat, zo lezen we in het Algemeen Dagblad. Er is een akkoord bereikt tussen de clubleiding en de spelersgroep over een salarisreductie.

Gezien het feit dat veel spelers in het hoogte salarissegment vallen, kan de loonreductie zomaar oplopen tot maximaal twintig procent. In het geval van de Ajacieden heb je het dan al snel over het inleveren van meerdere tonnen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >