Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziggo en FOX Sports vinden elkaar even helemaal niet lief...

Oei, hommeles tussen Ajax’ hoofdsponsor Ziggo en Fox Sports. Beide partijen zijn al een poosje met elkaar in gesprek over de uitzendrechten, maar precies dat loopt ontzettend stroef. Is de eredivisie vanaf augustus nog te zien via tv-aanbieder VodafoneZiggo?

22 juni 2020 - 09:15
fox-1200
Hansie Hansie namens Fox Sports in actie naast de JC Arena. © De Brouwer

Tja, nou, ja... Je bent geneigd te denken dat de partijen er onderling heus gaan uitkomen, maar vooralsnog is het spel op de wagen. Dat maken we op uit berichtgeving van De Telegraaf, die beide partijen inmiddels ook heeft gesproken. Wat is er precies aan de hand?

Het gaat om geld. Dat is eigenlijk de voornaamste reden. Er wordt gesproken over een bedrag van veertig miljoen euro dat Ziggo aan Fox Sports moet betalen om de eredivisieduels aan haar abonnees aan te bieden, maar FOX zou nu honderd miljoen euro op tafel willen hebben. Dat is nogal een verschil en dat stemt Ziggo tot ontevredenheid.

Marjolijn van Oordt, directeur communicatie bij VodafoneZiggo, legt de onvrede uit tegenover de Telegraaf: “Het kan niet zo zijn dat de ruim vier miljoen bij ons aangesloten huishoudens allemaal moeten meebetalen om het voetbalkanaal aan minder dan 300.000 abonnees door te geven. Dat is wat FOX Sports wil. In feite worden de klanten gekidnapt door ze en daar passen wij voor.”

Gekidnapt. Dat zijn stevige teksten, maar bij FOX Sports lijkt men er niet direct van onder de indruk. Er is dan ook nog weinig beweging richting enige toenadering. De reactie aldaar: “Als Ziggo besluit de Nederlandse clubs en supporters de rug toe te keren, is dat uiterst teleurstellend en een marktleider onwaardig, juist in een tijd waarin clubs en hun supporters het al zo zwaar te verduren hebben. Wat zich nu afspeelt, is niets anders dan een commerciële onderhandeling zoals die periodiek met elkaar gevoerd wordt.”

Beide partijen nemen dus stevig stelling en de televisiekijker moet dus even geduld hebben. Waar draait dit op uit? Gaat zender Fox Sports na 31 juli op zwart bij Ziggo? En dat in een periode waarin je als supporter je cluppie in het stadion nog niet kunt volgen. Het zal zo’n vaart echt heus direct niet lopen, maar het spel wordt vooralsnog stevig gespeeld.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >