Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke Ajacieden scoorden bij hun eredivisiedebuut?

Het is een lange traditie, Ajacieden die scoren bij hun debuut in de eredivisie. Als je de lijst langs gaat zie je mooie namen, illustere namen én obscure namen. De vraag is: kun jij het lijstje vullen?

19 juni 2020 - 11:35
kluivert-1994-1200
Vul Patje Kluivert maar gelijk in hoor! © Pro Shots

Vooropgesteld: we zoeken Ajacieden die scoorden bij hun debuut in de eredivisie. Dus niet spelers die scoorden bij hun officiële debuut, want dan kun je ook bekerpotjes, JC-schalen en dergelijke meetellen. Matthijs de Ligt hoef je dus niet in te vullen en Naci Ünüvar evenmin.

Nee, het gaat om treffers in de eredivisie. Op het plaatje hierboven zie je Patrick Kluivert. Hij was trefzeker tijdens zijn officiële debuut voor de supercup tegen Feyenoord, maar eveneens tijdens zijn eredivisiedebuut tegen RKC Waalwijk. Vul Patje dus rustig in, krijg je cadeau.

We gaan terug tot het jaar 1994. Anders zou dit wel een hele lange quiz worden. We hebben de opgave een tikje ingedikt. Als hulplijnen zie je het jaartal waarin de treffer werd gemaakt en de tegenstander die ‘m incasseerde. Mogelijk helpt dat wat in je zoektocht.

Je krijgt twaalf minuten de tijd. Succes!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >