Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden op muziek: hoe Cruijff verschijnt op canvas

We lieten jullie eerder al kennismaken met Ajaxsupporter Sietse Ploegman. Hij schilderde een portret van Hakim Ziyech, waar de stervoetballer behoorlijk van onder de indruk was. We hebben nu bewegende beelden van Sietse te pakken. Kijk (en luister) mee naar hoe hij Cruijff op het canvas plaatste.

17 juni 2020 - 14:40

We spraken eerder al uitgebreid met Sietse, waarbij hij vertelde hoe hij te werk ging. Dat is leuk om te lezen, maar het is natuurlijk nog veel leuker om te zien! En precies dat kan via de beelden hierboven.

Onder begeleiding van een stukje heerlijke bombastische muziek zien we de penseel van Sietse heen en weer gaan. Laag op laag op laag op laag. Dat is volgens de Ajacied het lastigst: levendigheid in een schilderij krijgen. En precies dat doe je met de verschillende lagen. Dat creëert diepte.

Wie weet keek je vroeger graag naar Bob Ross, nou dan blijf je nu ook wel kijken! Ook omdat we tussen de penseelstreken door getrakteerd worden op fraaie wedstrijdbeelden van Ajax' eeuwige nummer 14.

De originele beelden dateren alweer van een jaar of vijf geleden en Sietse stelt dat hij nadien beter is geworden. "Maar toch is het leuk om te zien misschien", zegt hij. "Voor mijzelf ook leuk trouwens, vooral om de progressie in de loop der jaren te herkennen."

Je kunt Sietse op Instagram volgen onder @SDPart. Je kunt eveneens een kijkje nemen op zijn website.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >