Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Stekelenburg over deuk: 'Ik liet de kampioensschaal niet zomaar vallen!'

Het mag duidelijk zijn dat de gedeukte kampioensschaal van 15 mei 2011 er eentje is met een verhaal. Een mooi verhaal bovendien! We moeten echter wel een misverstand uit de wereld helpen over die dag, want Maarten Stekelenburg liet de schaal echt niet zomaar uit zijn handen vallen.

23 juni 2020 - 13:39
Steek_Jantje-1200
Hier zaten Jan en Steek nog veilig IN de bus... © Ajax Images

De keeper keert voor een seizoen terug in de Johan Cruijff Arena en dus zien we overal de beelden terug dat de schaal op straat stuitert. Uitgerekend hij, de klemvaste keeper, krijgt de schuld, al blijft het een geweldig verhaal. Een verhaal dat enige nuance behoeft, liet Stekelenburg eerder al eens weten aan Ajax Life.

“Het verhaal klopt dus niet helemaal,” stelt de keeper. “Ik had de schaal helemaal niet alleen vast, dat deed ik samen met Jan Vertonghen. De sfeer was wat doodgeslagen in de bus, het was tijd voor wat actie. Dus deden we het luik open, gingen bovenop de bus zitten, met onze benen bungelend in het gangpad.”

Beetje lol en alles. Totaal onschuldig, maar toch... “Ik vroeg nog aan Vertonghen, die in de buurt woonde waarin we toen reden, of het wel veilig was onze hoofden uit de bus te steken. Of er geen kabels hingen of de bovenleiding van de tram. Geen centje pijn, zei Jan. Hier rijdt geen tram.”

Precies dat bleek echter niet het geval, zo blijkt uit het verhaal van Stekelenburg. “Er kwam een enorme kabel op ons af. Ik kon Jans hoofd nog op tijd wegtrekken, zelf weerde ik dat ding af met mijn arm. Ja, dat ging ten koste van de schaal. Die was op dat moment het minst belangrijk.”

En dus kletterde het zilverwaar op de grond, waarna een enthousiaste supporter het kleinood juichend weer afleverde bij de bus. “Nog steeds zit er een enorme buts in die schaal, die hebben ze er nooit uit laten deuken. Een mooie herinnering aan een gedenkwaardig seizoen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >