Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Promes wil blessures voorkomen door betere persoonlijke verzorging

Ajax zit zonder schaal. Dat is ergens logisch na een gekortwiekte competitie, maar ergens ook niet. En we moeten niet alleen de KNVB aankijken, maar ook een blik in de spiegel werpen. De vele blessures waardoor Ajax werd getroffen, hielpen niet. Quincy Promes pleit schuldig.

05 juni 2020 - 09:56
promesteveelblessacar
De derde keer raakte Promes geblesseerd na een hakje. © Pro Shots

De blessurelijst van Promes (28) gemeten over zijn hele carrière is absoluut aan de korte kant, maar daar hadden we tijdens 2019/2020 niet zo veel aan. Tot maar liefst drie keer toe kwam de aanvaller buitenspel te staan en daar ondervond Ajax de nadelige gevolgen van.

Promes was zeker niet de enige speler die een kwetsuur opliep en in zekere zin horen blessures er een beetje bij, maar tot drie keer toe...? “Ik hoorde van alle kanten dat ik werd gemist en dat is natuurlijk ook zo. Ik neem het mezelf kwalijk dat ik drie blessures heb gehad,” aldus Promes tegenover Fox Sports.

“Ik heb dit nog nooit eerder gehad in mijn loopbaan, maar het betekent dat ik mijn lichaam nog beter moet verzorgen. Om zulke blessures niet meer te hebben. En het team niet te benadelen,” vervolgt Promes, die kampte met schade aan voet, kuit en hamstring.

Het wegvallen van de buitenspeler betekende begin december het einde van goed veldspel, want ook David Neres was al geblesseerd en daarna raakten de Ajacieden langzaam met zichzelf in de knoop. “Uiteindelijk moeten ze het ook zonder mij kunnen,” vindt Promes echter. “Verliezen van Willem II is niet des Ajax', ook al is Willem II een goede ploeg. Wij moeten die gewoon winnen.”

Heel stiekem onderstreept Promes met zijn woorden misschien wel de kritische opmerkingen van Dusan Tadic. De aanvoerder liet voordat de bal stopte met rollen al weten – soms duidelijk, soms tussen de regels door – dat niet alle spelers even fanatiek bezig waren met persoonlijke verzorging.

De 31-jarige Tadic mist nooit een wedstrijd en zorgt op een bijna maniakale wijze voor zichzelf en is altijd op en top fit, maar in zijn kielzog liet de rest van de selectie wat steekjes vallen. Er was sprake van een teruggang ten opzichte van succesjaar 2018/2019 en dat heeft Ajax uiteindelijk gevoeld.

Laten we hopen dat dit een wake-upcall is geweest en een fit Ajax het vanaf september een volledig seizoen volhoudt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >