Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars slaat 'bijna niet te weigeren' bod van Lille op Botman af

Sven Botman zou deze zomer zomaar eens kunnen verkassen naar Frankrijk. Lille OSC heeft een ‘bijna niet te weigeren’ bod uitgebracht op de verdediger, maar Marc Overmars laat het talent niet voor een appel en ei gaan. De directeur spelerszaken heeft inmiddels een tegenvoorstel gedaan.

26 juni 2020 - 09:25
2020-06-13-training-Ajax-134
Botman heeft in Amsterdam flink wat concurrentie. © Ajax Images

Botman werd het afgelopen seizoen verhuurd aan sc Heerenveen, waar hij als relatief onbekende binnenkwam. De jongeling had echter maar weinig tijd nodig om hoofdtrainer Johnny Jansen te overtuigen van zijn kwaliteiten, want hij miste in het gekortwiekte seizoen geen enkele minuut.

Ook Erik ten Hag en Overmars zagen dat Botman zich uitstekend ontwikkelde in het shirt met de pompeblêden. De directeur spelerszaken lijkt zelfs dusdanig vertrouwen te hebben in de verdediger, dat hij een ‘bijna niet te weigeren’ bod van Lille afsloeg, zo lezen we in De Telegraaf. Hoe hoog dat bod precies zou zijn, is niet bekend.

De wakkere krant schrijft dat Overmars de twintigjarige jeugdinternational – die onlangs nog zijn contract verlengde tot de zomer van 2023 – het liefst in Amsterdam houdt. Maar als de juiste vraagprijs door Lille op tafel wordt gelegd, dan is de voormalig voetballer zeker bereid om mee te denken.

Het is bij Ajax met Daley Blind, Joël Veltman, Perr Schuurs, Edson Álvarez, en Jurriën Timber centraal achterin al best druk. Daarnaast kan Lisandro Martínez ook prima uit de voeten op die positie. Mocht Botman besluiten om bij Ajax te blijven, dan zal hij zich in Amsterdam van zijn beste kant moeten laten zien om de aanwezige concurrentie de baas te zijn.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >