Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ook als Ajax miljoenen belooft te storten, is het weer niet goed...

We praten over een bijdrage van 6 miljoen euro. Daarmee stort Ajax ongeveer net zo veel in het solidariteitsfonds voor het Nederlands betaald voetbal als de overige topclubs samen. Toch is het weer niet goed, want stel je voor dat er eens een keertje applaus wordt gegeven...

03 juni 2020 - 11:10
sintajaxcar
Misschien zet Sinterklaas hier wel de geldmachine van Ajax aan. © De Brouwer

Het is in zekere zin nog wel grappig ook wat er allemaal is gebeurd sinds de bal in de eredivisie stopte met rollen. Er zijn nog steeds mensen die denken dat Marc Overmars dit allemaal in zijn eentje voor elkaar heeft gekregen en het betere doelsaldo wordt nog altijd betwist.

We zijn het gewend dat Ajax weinig goed kan doen buiten de ring A10, maar het is en blijft leuk om te zien hoe de lijntjes lopen. Ook nu de club 6 miljoen euro toezegt om de voetballerij te helpen redden en meer bijdraagt dan de KNVB en zijn hoofdsponsor is het nog steeds niet goed.

Het is natuurlijk logisch dat Ajax hiervoor complimenten ontvangt en ook al slaat de club zichzelf totaal niet op de borst, het steekt een beetje dat de recordkampioen nu wordt aangeduid als de grote weldoener. Want het is natuurlijk niet de bedoeling dat Ajax wordt overladen met complimenten...

“Dat Ajax nu als de grote weldoener van het Nederlandse voetbal wordt neergezet, steekt wel bij diverse andere clubs,” lezen we in het Algemeen Dagblad. “De Amsterdammers krijgen, omdat ze de laatste jaren een prima positie op de Europese ranking bij elkaar hebben gespeeld, nu eenmaal veel meer geld van de Uefa dan bijvoorbeeld AZ, PSV of Feyenoord.”

Het grappige is dat de link tussen rijkdom en oorzaak al direct wordt gelegd: omdat er een prima Europese ranking bij elkaar is gevoetbald. En ja, bij presteren horen bonussen en ga zo maar door. Maar Ajax is niet altijd rijk geweest. Nee, Ajax heeft zichzelf weer rijk gevoetbald. Het is geinig om te zien in welke moeilijke bochten men zich wringt.

Als Ajax zichzelf nu op de borst stond te roffelen vanwege alle weldoenerij zou het nog logisch kunnen zijn dat er een tegenreactie op gang komt, maar daar is geen enkele sprake van. Ajax heeft hooguit aangegeven dat het zijn verantwoordelijkheid pakt en graag wil doen wat er nodig is. Niets meer, niets minder.

“Bovendien laten ook de andere topclubs zich van hun meest sociale kant zien in het plan. Ook AZ, Feyenoord en PSV zullen, ondanks hun eigen forse financiële problemen, de eventuele steun uit Den Haag niet aannemen. Dat betekent dat de kleinere clubs onderling dus een veel grotere taartpunt kunnen verdelen,” lezen we verder in het AD.

Het is in algemene zin een beetje raar dat de topclubs geen geld uit een algemeen potje vanuit Den Haag zouden mogen aannemen, maar het is goed dat ook de andere toppers meedenken. Dat moet blijkbaar dus eventjes genoemd worden. Dat is bij deze gedaan, heel goed. Schakelen wij weer door, naar een video van Voetbal International bijvoorbeeld.

De theaters hebben het zwaar deze dagen, maar mannen als Stef de Bont en Tom Knipping – niet bepaald de vaste volgers van Ajax – kunnen prima op zomertoer. Want er wordt nu gedaan alsof Ajax de grote Sinterklaas van het Nederlandse voetbal is, maar het is allemaal volkomen normaal dat er miljoenen worden afgestaan. 6 miljoen euro storten in een noodfonds is niet 'superschokkend'.

Laten we het niet overdrijven, het is ook 'gewoon' een beetje de positie van Ajax en... oh ja, het CL-startbewijs is ook nog steeds onterecht en onderhevig aan discussie! Check onderstaande video als je een paar minuutjes over hebt en goede zin hebt om eventjes te lachen, maar denk wel aan je bloeddruk. De eerste vijf minuten kun je overslaan, daarna begint alle komedie.

Gelukkig staan alle beweringen op beeld, want je zou het anders haast niet geloven. We kunnen niet wachten wat er de komende tijd nog meer loskomt!

https://twitter.com/VI_nl/status/1267864091626016768

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >