Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mido droomt van trainerschap bij Ajax met Andy als materiaalman

Ahmed Hossam – beter bekend als Mido – werd bij Ajax ooit gezien als groot talent. Toch liep zijn droomcarrière uit op een behoorlijke deceptie. De Egyptenaar richt zich vandaag de dag op het trainersvak en droomt ervan om ooit bij Ajax aan het roer te staan. Maar dan wel met vriend Andy van der Meijde als materiaalman!

15 juni 2020 - 15:14
2002-12-07-Graafschap-Aj-0021
Zie je het al voor je: Ajax onder leiding van deze twee?! © Ajax Images

Mido kwam in de zomer van 2001 over van KAA Gent. In Egypte werd hij gezien als god, maar bij Ajax moest hij het nog even laten zien. En dat deed hij, want in zijn eerste Amsterdamse seizoen scoorde Mido dertien keer. Hij won tevens de dubbel met Ajax.

De Egyptenaar werd in zijn tijd bij Ajax gezien als een lastige jongen. Samen met Zlatan Ibrahimović en Andy van der Meijde vormde hij een groepje van drie rebelse talenten. We hoeven niemand te vertellen over het kleedkamerincident met een schaar in de hoofdrol.

Mido was een groot talent, maar wist het nooit echt waar te maken in Amsterdam. Na twee seizoenen in het wit-rood-wit werd hij meermaals uitgeleend en in 2005 vertrok hij naar het Tottenham Hotspur van Martin Jol. Mido speelde vervolgens voor liefst zeven clubs in acht jaar tijd. En daar zaten nou niet bepaald pareltjes tussen.  

Van een droomcarrière als voetballer kwam het dus nooit, maar wie weet lukt het Mido wel om een succesvolle loopbaan als trainer te volbrengen. De Egyptenaar richt zich namelijk sinds 2013 op het trainersvak en dat bevalt goed.

“Ik heb me ontwikkeld als trainer en ervaringen opgedaan bij clubs in Egypte en Saoedi Arabië. Daarnaast heb ik tijdens een trainingscursus bij de voetbalbond van Wales mijn A-diploma gehaald,” vertelt Mido in een interview met het magazine ELF Voetbal. “Ik wil graag bij een mooie club in Europa werken.”

Ajax is voor Mido zo’n soort club. Het voormalig talent droomt ervan om ooit bij zijn oude werkgever aan het roer te staan. “Wie dan mijn twee assistenten worden? Richard Witschge en Aron Winter.” Ook voor oude bekende Van der Meijde is uiteraard een rol weggelegd. “Andy mag materiaalman worden, haha!”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >