Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Keuzestress door Nico, Blind, Martínez en Huntelaar

Ik kocht onlangs het nieuwe uitshirt in de Ajax Fanshop. Normaal gesproken laat ik een shirt niet zo snel bedrukken, maar op een of andere manier schreeuwt dit tenue gewoon om een naam en nummer achterop. Maar ja, wie of wat dan? De keuzestress is inmiddels flink toegeslagen.

13 juni 2020 - 11:58
2020-06-11-nieuwe-uitshirt-030
Ik kan toch onmogelijk kiezen uit al die namen?! © Ajax Images

Slechts één keer eerder liet ik een shirt bedrukken. Op het afscheidspresentje dat ik kreeg na mijn stage bij SV Ajax kwam mijn eindcijfer te staan. Het inmiddels legendarische zwart-goude tricot hangt nu ingelijst aan mijn slaapkamermuur, naast een kledingrek met mijn verzameling aan andere Ajaxshirts.

Wie een blik werpt op mijn collectie, ziet dat er verder geen enkel shirt is bedrukt. Er hangt wel een oud thuistenue met handtekeningen, die ik gretig verzamelde na een wedstrijd tussen ex-Ajacieden. Ik vroeg vrijwel iedereen om een krabbel, maar wie die spelers precies waren? Echt geen idee! Ik was toen een jaar of zeven en vond alles rondom Ajax interessant, zonder er al te veel verstand van te hebben. Als ik het shirt nog eens goed bestudeer, denk ik een handtekening van Bryan Roy te spotten.

Afijn, terug het naar het dilemma. Want dat is het echt serieus. Hoe kan ik in hemelsnaam ooit kiezen uit al die namen?! Ik kan sowieso niet zo goed uitleggen waarom ik precies nu een shirt wil laten bedrukken, na al die jaren met een lege rug te hebben rondgelopen. Misschien is het omdat ik het uittricot gewoon heel tof vind, of omdat Ajax op dit moment een heerlijke selectie heeft.

Ik zou dan voor de volledigheid wel ‘Slagerij Martínez’ laten bedrukken. Stukje humor, en zo.

De eerste naam die in mij opkomt, is die van Tagliafico. Maar ja, wat als ‘ie nog voor de start van aankomend seizoen de deur uitloopt? Aan de andere kant, zo’n strijder als Nico verdient het toch gewoon om achterop een tenue te pronken? Het is ook een heerlijke naam om uit te spreken. Het liefst plak ik dan nog wat extra o’tjes achter zijn naam, puur voor het effect. Tagliaficóóóóó!

Maar er zijn ook alternatieven, want Blind en Huntelaar staan eveneens vrij hoog op mijn namenlijstje. Met hen ben ik als Ajaxsupporter opgegroeid. Het zijn in mijn ogen ook échte Ajacieden. Maar een stemmetje in mijn hoofd oppert ook de naam van Martínez. Ik zou dan voor de volledigheid wel ‘Slagerij Martínez’ laten bedrukken. Stukje humor, en zo.

Of kies ik gewoon voor een compleet onverwachte naam, zoals Marin, Ekkelenkamp of Veltman? Dan heb je tenminste wel iets origineels. Oud-Ajacieden zijn natuurlijk ook nog een optie, maar pfoe… Dan heb je wederom een zee aan mogelijkheden. Denk aan cultspelers zoals Pantelic, of helden zoals Litmanen. Keuzes, keuzes en nog eens keuzes!

Ik denk dat ik uiteindelijk toch maar voor Nico ga. Of Blind… Nee, het wordt Martínez! Of toch Huntelaar? Kijk, dit bedoel ik dus. Keuzestress!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >