Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar verlengt: ‘Ik zie me niet meer in een ander shirt spelen’

Klaas Jan Huntelaar blijft Ajacied. De 36-jarige spits verlengt zijn contract in de Johan Cruijff Arena met een jaar, tot en met 30 juni 2021. De spits zegt blij te zijn nog een jaar door te mogen gaan in Amsterdam.

15 juni 2020 - 17:44
huntelaar-12002
Niks Heerenveen, gewoon Amsterdam! © Ajax Images

“Ik wilde graag nog door en het liefste hier bij Ajax,” aldus de Hunter. Niks afbouwen in Heerenveen. “Ik zie mezelf niet meer in een ander shirt spelen. Ik voel me fit, kom met veel plezier naar de club en weet zeker dat ik nog een bijdrage kan leveren op het veld.”

En is het niet op het veld, dan toch zeker erbuiten. Jongelingen als Lassina Traoré zuigen tijdens trainingen de lessen van Huntelaar op. De routinier weet dat zijn rol verder verandert. Hij zal minder vaak starten en jong talent zich zien aandienen. Hij heeft daar vrede mee. Een rol als mentor vervulde hij toch al min of meer.

“Ik weet dat mijn rol naarmate de jaren vorderen verandert. Daar heb ik de afgelopen tijd veel over nagedacht en gesproken met de trainer en met Marc Overmars. Uit die gesprekken bleek ook dat Ajax met mij verder wilde. Dat vertrouwen doet me goed. Dus ik ben blij dat we nog een jaar doorgaan.”

Huntelaar kun je met recht een Ajacied noemen. De spits speelt sinds het seizoen 2016/2017 bij Ajax en kwam in de periode van 2006 tot en met 2008 ook al uit voor de club. Huntelaar maakte zijn debuut in Amsterdam op 15 januari 2006 in de wedstrijd Ajax-NEC (1-1) en speelde tot nu toe 243 officiële wedstrijden, waarin hij maar liefst 151 keer trefzeker was. 

Prijzen won hij natuurlijk ook. Hij werd in 2019 eindelijk landskampioen met Ajax. Daarnaast won hij als Ajacied in 2006, 2007 en 2019 de KNVB Beker en in 2007 en 2019 de Johan Cruijff Schaal.

Directeur voetbalzaken Overmars is in zijn nopjes met het langere verblijf van Huntelaar: “Mooi dat hij nog een jaar bijtekent. Wij wilden Klaas Jan sowieso voor de club behouden en zijn ervan overtuigd dat hij ook komend seizoen als speler van waarde kan zijn. Maar ook op andere vlakken, bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van talentvolle spitsen zoals Traoré en Brian Brobbey.”

En wie weet wat er na een extra jaartje voetballen in Amsterdam nog meer in het vat zit voor Huntelaar. “We hebben ook gesproken over de toekomst en andere rollen voor hem bij Ajax, daarover praten we in een later stadium verder,” aldus Overmars.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >