Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gravenberch heeft nooit gedacht aan een vertrek bij Ajax

Ryan Gravenberch hield Ajax lang in spanning, maar donderdagmorgen kwam dan eindelijk het bericht naar buiten over de contractverlenging van de jonge middenvelder. Het talent heeft - in tegenstelling tot waar mensen bang voor waren - nooit gedacht aan een vertrek.

11 juni 2020 - 10:57

Er was al langere tijd wat gedoe rondom de contractverlenging van Gravenberch en de geluiden over een eventueel vertrek werden langzamerhand steeds sterker. Al dan niet alleen omdat het talent wordt begeleid door Mino Raiola, die erom bekend staat jonge spelers al vroeg naar het buitenland te loodsen.

Niets van dat alles gelukkig! Want Gravenberch blijft tot en met de zomer van 2023 verbonden aan de profclub waar hij in 2010 als klein jochie binnenkwam. Een vertrek is dan ook nooit aan de orde geweest. “Ajax heeft mij tien jaar geleden al opgepikt. Dus om de club nu te verlaten? Nee,” aldus de middenvelder tegenover het eigen clubkanaal.

Bij een nieuw contract horen ook nieuwe doelstellingen. Zo heeft Gravenberch zich voorgenomen minder naar anderen te luisteren en meer uit te gaan van zijn eigen kracht. “Vorig seizoen luisterde ik nog veel naar andere mensen. Ze vertelden me wat ik beter moest doen en daar ben ik wel een beetje klaar mee.”

Als Gravenberch wordt gevraagd naar zijn verwachtingen voor volgend seizoen, droomt de middenvelder even weg. “In de Champions League… In een vol stadion… In het nieuwe uitshirt… Dan krijg ik de bal van een medespeler en jaag ik ‘m in de kruising,” zo fantaseert de Ajacied. “Ik wil gewoon met de schaal in mijn handen staan op het Museumplein en iedereen laten zien dat we kampioen zijn.”

Daar hopen wij ook op, Ryan!

https://twitter.com/AFCAjax/status/1270989148959182848?s=20

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >