Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gebrek aan concrete interesse in Onana is als stilte voor de storm

Andre Onana stelde al vaker dat het tijd is Ajax te verlaten, maar desondanks is het qua serieuze interesse nog relatief rustig rondom de Kameroener. Marc Overmars denkt dan ook dat het niet ondenkbaar is dat de goalie nog een jaartje blijft, alhoewel een vertrek nog steeds tot de mogelijkheden behoort.

24 juni 2020 - 12:29

Onana vindt het zelf na vijf jaar wel tijd om te gaan. Dat is ook de afspraak die hij met de club maakte, nadat hij vorig seizoen nog zijn contract verlengde. Als de keeper nog een jaartje in Amsterdam zou blijven – zoals ook is gebeurd – dan zou Ajax meewerken aan een vertrek in de zomer van 2020. Uiteraard wel tegen de juiste voorwaarden.

Volgens Albert Botines, de zaakwaarnemer van Onana, is het echter nog vrij rustig op de transfermarkt omtrent de doelman. Dat betekent niet dat er geen interesse is van clubs. En al helemaal niet dat die er ook niet gaat komen. Botines verwacht namelijk dat de hele situatie slechts een stilte voor de storm is, zo lezen we bij Voetbal International.

De zaakwaarnemer vertelde al eerder dat er aan interesse in Onana geen gebrek is, alhoewel er nog geen enkele club een officieel offer bij Overmars neergelegde. “Er is veel beweging rondom Andre. Barcelona heeft nog geen officieel bod gedaan bij Ajax, maar heeft wel bij mij de verregaande interesse serieus kenbaar gemaakt,” stelt Botines, die aangeeft dat Barca niet de enige kaper op de kust is.

Als er een club is die zich concreet meldt bij Ajax, dan is Overmars bereid mee te denken met de keeper. “Onana voldoet aan al onze normen. Hij heeft prijzen gewonnen, hij is beter geworden en hij is klaar voor de volgende stap,” stelt de directeur spelerszaken, die overigens wel zegt dat de goalie niet voor een appel en een ei mag vetrekken.

En toch denkt Overmars dat het niet ondenkbaar is dat Onana nog een jaartje langer in Amsterdam blijft. Ajax mag de doelman in het vooruitzicht hebben gesteld mee te werken, maar tegen welke prijs? En in hoeverre heeft de coronacrisis invloed op de hoogte van de biedingen die op tafel komen?

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

https://twitter.com/FSideNL/status/1275022892481339392

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >