Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Barcelona stort eerste deel ‘Frenkie-variabelen’ op bankrekening Ajax

Ajax maakte begin 2019 bekend dat het met FC Barcelona een overeenstemming had bereikt over de transfer van Frenkie de Jong. Marc Overmars had een transfersom van 75 miljoen euro bedongen, die op basis van variabelen kan oplopen tot maximaal 86 miljoen.

04 juni 2020 - 10:55
frenkie-12005
Dit blijven fijne plaatjes die herinneren aan dat fraaie jaar. © De Brouwer

Er werd vanuit Catalonië dus vast 75 miljoen overgeschreven naar de Amsterdamse bankrekening. Bovenop die reguliere som geld is dus nog 11 miljoen euro vanuit de Spaanse topclub te verwachten. Het eerste deel daarvan is inmiddels geïncasseerd, zo weet het Algemeen Dagblad: Barcelona maakte in mei een extra bedrag van dik 2,6 miljoen euro naar Ajax over.

Deze storting heeft te maken met de ‘Frenkie-variabelen’, waar Ajax begin januari 2019 al over repte. Telkens als de middenvelder 25 wedstrijden voetbalt voor Barça, dan wordt het punt bereikt dat een bedrag wordt overgemaakt. Oplopend tot maximaal 11 miljoen dus. Het gaat hier om betaling in vier termijnen, waarbij de eerste termijn nu dus is gerealiseerd.

Frenkie speelde zich razendsnel in de basiself in Camp Nou en de teller staat al op 26 wedstrijden in La Liga, 7 in de Champions League, 3 in de Copa del Rey en eentje in de Super Copa. Je kunt slechter beginnen bij je nieuwe club, nietwaar? Hoe dan ook, die vele wedstrijden zorgden er dus voor dat de eerste prestatiebonus kon worden overgemaakt richting Ajax.

Overigens niet alleen richting Ajax, want RKC Waalwijk en Willem II spinnen net zo goed garen bij de vele wedstrijden die Frenkie in Spanje afwerkt. Ook deze clubs zien miljoenen tegemoet als opleiders van het talent, voor wie het voetballeven in een sneltreinvaart terecht kwam.

Voor de drie clubs is het te hopen dat Frenkie het goed blijft doen in Spanje, want dan volgen er de komende periode vanzelf nog drie forse betalingen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >