Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Wie droegen behalve Ziyech nog meer het Ajaxshirt met rugnummer 22?

Het shirt van Hakim Ziyech met 22 achterop zal niet meer door de speler zelf gedragen worden. Hij verlaat Ajax en in Londen wacht een nieuw tricot op hem. Dezelfde naam, mogelijk een ander nummer. Over rugnummer 22 gaat deze quiz!

13 mei 2020 - 12:38
ziyech-22-1200
Hakim maakte 22 bijzonder in Amsterdam, maar wie gingen hem voor? © Ajax Images

Er was ooit gedoe, weet je nog? Ziyech had rugnummer 10 gekregen en gedragen, maar dit nummer was vervolgens aan aanwinst Dusan Tadic beloofd en dus moest Ziyech weer genoegen nemen met 22 op zijn tenue.

Dat kunnen gevoelige dingen zijn in de voetbalwereld, maar Ziyech maakte van 22 een bijzonder nummer in Amsterdam.

Want bij 22 denk je nu aan Ziyech. Die naam en dat rugnummer koppel je nu gewoon direct aan elkaar. Zoals 17 bij Daley Blind hoort en 23 bij Rafael van der Vaart. En 14 bij Johan Cruijff. Afijn, je snapt het idee.

Natuurlijk zijn er meer spelers die sinds de invoering van vaste rugnummers met 22 op de rug liepen in Amsterdam. Of dit nummer in elk geval toebedeeld kregen. Daarover gaat deze quiz, want wij vragen jou al die spelers in te voeren. En nee, ze waren zeker niet allemaal zo succesvol als Ziyech.

Het is een klein lijstje, maar verzin de namen maar eens. Dat is nog best lastig. Zelfs heel erg lastig. Als hint geven we weg dat er toch wel een duidelijke link is met oud-PSV'ers. Je krijgt vijf minuutjes!

Succes.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >