Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke spelers waren actief voor Ajax én Feyenoord?

We maken graag quizjes. Vinden we leuk en aan de reacties te zien jullie ook! Een heel voor de hand liggend vraagstuk kwam echter nooit ter sprake, tot vandaag! Welke spelers maakten minuten voor zowel het eerste van Ajax als Feyenoord? Je denkt dat je het wel weet, maar dat valt toch tegen. Let maar op!

01 mei 2020 - 12:32
Leonardo-1200
Leonardo was één van de 27 spelers die voor zowel Ajax als Feyenoord uitkwam. © Pro Shots

Gek hè? Dan hebben we al zo veel quizjes online gezet en lieten we deze al die tijd liggen... Het haakje vonden we in het overlijden van doelman Eddy Pieters Graafland, die zowel voor Ajax als Feyenoord actief was. We bekeken eens hoeveel spelers nog meer beide clubkleuren verdedigden. We vonden er nog 27 en het is nu aan jou om alle namen hieronder in te vullen.

Goed om te weten: we zoeken alleen spelers die het eerste haalden. Al speelden ze maar een minuutje mee. Het heeft daarom geen zin om namen als Richard Knopper, Evander Sno of Michael Mols in te voeren, want die haalden hooguit het eerste van één van de twee clubs.

Nou, de opdracht is wel helder toch? Nu de uitvoering. En dat is nog knap lastig, zo zul je vanzelf merken. We hebben alle namen door elkaar heen gegooid. Niks alfabetische volgorde of chronologie in tijd. In de blender met die handel. Je krijgt acht minuten. 

Succes!


Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >