Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Wegen van Ajax en reservekeeper Varela scheiden definitief

Ajax heeft definitief afscheid genomen van Bruno Varela. De reservedoelman kwam in de winterse transferperiode van 2019 op huurbasis over van Benfica, maar de de Amsterdammers hebben besloten om de optie tot koop niet te lichten. De goalie keert na de zomer weer terug naar Lissabon.

16 mei 2020 - 11:13
Copyright-ProShots-7012561
Het ga je goed, Bruno! © Pro Shots

Ajax zette vorig seizoen vrij plotseling in op het aantrekken van een nieuwe tweede doelman. Kostas Lamprou liet tijdens diverse optredens zien dat hij letterlijk en figuurlijk gewoon tekort kwam. Varela werd vervolgens op huurbasis aangetrokken voor het geval dat Andre Onana een keertje niet beschikbaar was.

We zagen sindsdien in korte clipjes dat Varela werkelijk waar uitstekend in de spelersgroep lag, maar van zijn keeperskwaliteiten was eigenlijk nog maar vrij weinig bekend. Erik ten Hag leek echter overtuigd, want het huurcontract van de reservedoelman werd aan het begin van dit seizoen verlengd.

Varela maakte vervolgens minuten bij Jong Ajax en stond drie keer onder de lat bij het eerste elftal. Zijn optredens tegen Jong FC Utrecht, FC Groningen en Getafe gingen op zijn zachtst gezegd nou niet de boeken in als indrukwekkende prestaties. Integendeel zelfs…

De optie tot koop die bij de verlenging van Varela zijn huurovereenkomst werd bedongen, wordt dus niet gelicht door Ajax. De selectie trainde vrijdag voorlopig voor het laatst, waarna ze zich over een maand weer gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen. Varela keert ondertussen terug naar Benfica, waar hij nog een contract heeft tot 2022.

https://twitter.com/MikeVerweij/status/1261312537657778176

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >