Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar hekelt poging van AZ om kampioen te worden

De doldrieste actie van AZ om na drie maanden zonder voetbal alsnog kampioen te willen worden, is bij Ajax slecht gevallen. Dit blijkt uit de woorden van Edwin van der Sar, die zich overvallen voelt door de rare capriolen van de Alkmaarders.

25 mei 2020 - 21:45
sarboosopazcar
Het is vanavond best geoorloofd om te lachen om de acties van AZ. © Pro Shots

We leggen het nog maar een extra keertje uit, speciaal voor de gasten uit Alkmaar die meelezen: doelsaldo gaat boven onderling resultaat. Dat hebben we vele jaren geleden zo afgesproken, vele jaren gehanteerd en dus ook als de competitie noodgedwongen gestopt moet worden.

Niemand heeft erom gevraagd de eredivisie stop te zetten en niemand zat te wachten op die stomme coronacrisis, maar juist voor dit soort gevallen zijn er regeltjes om op terug te vallen. En het is niet zomaar dat Ajax is uitgeroepen tot nummer één, want er stond ook een kampioenschap op het spel.

“Bij ons was hiervan niets bekend. We hebben regelmatig contact en zijn hierdoor verrast,” laat Van der Sar weten in een korte reactie aan Voetbal International. De algemeen directeur van Ajax toont zich maar weer eens de grootste, precies zoals het hoort, want hij stelt dat dit wazige gedrag geen gevolgen heeft voor de overeengekomen solidariteit.

“Wij zijn solidair en geven daarom ook al geld aan beide divisies. We willen juist een extra bedrag voor komend seizoen reserveren,” vervolgt Van der Sar. “Hierover zijn we nu in gesprek. Dat willen we doen voor de eredivisie, maar ook zeker voor de Keuken Kampioen Divisie. Zodat we met zoveel mogelijk clubs zo goed mogelijk door deze zware tijden komen.”

En nu maar hopen dat AZ terug in zijn hok zit, want ook bij de KNVB staat men raar te kijken dat er nota bene een etage hoger bij de Uefa werd aangeklopt. “We zijn op de goede weg qua solidariteit, we maken stappen met de topvier inclusief AZ. Vandaar dat onze verbazing groot is. We waren hier niet van op de hoogte,” aldus KNVB-voorman Eric Gudde tegenover De Telegraaf.

De KNVB bevestigt ook nog maar eens dat de stand van zaken ongewijzigd blijft, omdat het betere doelsaldo van Ajax nu eenmaal doorslaggevend is. We zijn benieuwd of ze dat nu ein-de-lijk beginnen te snappen bij AZ, dat het prima vond om de competitie te stoppen, maar daar nemen ze de telefoon niet op...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >