Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: fakkels kleuren Olympisch vuurrood voor Ajax - Parma

Wie het Olympisch Stadion in de jaren negentig heeft meegemaakt, weet hoe sfeervol het kon zijn in de toen wegrottende betonbak. Vooral tijdens Europese wedstrijden als fakkels werden ontstoken. Zo ook op 3 maart 1994, voorafgaand aan de kwartfinale van het Europacup II-toernooi tussen Ajax en Parma.

20 mei 2020 - 11:17

We schrijven seizoen 1993/1994 en Ajax schopte het tot de kwartfinales van het toernooi voor bekerwinnaars. Na Hajduk Split en Besiktas te hebben verslagen zou het tweeluik tegen het Italiaanse Parma volgen. Het decor was uiteraard het Olympisch Stadion, want De Meer was simpelweg te klein.

Uiteraard weten we allemaal hoe het afliep. Ajax zou over twee wedstrijden worden uitgeschakeld. In Amsterdam bleef het 0-0, maar in het Stadion Ennio Tardini ging de terugwedstrijd met 2-0 verloren.

Waarom dan toch unieke beelden kiezen van een kwartfinale die verkeerd afliep? Nou, omdat het toffe beelden zijn. Ajaxsupporter Pi Alfa was aanwezig en liet zijn camera voor de aftrap in Amsterdam draaien. De beelden die hij opnam zijn fraai.

Hij legde prima vast hoe vele fakkels op de afbrokkelende tribunes de lucht boven het Olympisch Stadion rood kleurde. Het laat het tijdsbeeld van midden jaren negentig goed zien. Tijden die zijn geweest en daarom is het zo fijn dat deze opnames er zijn. Oh nostalgie!

In die vuurrode ambiance kwamen Edwin van der Sar, Sonny Silooy, Danny Blind, Tarik Oulida, Frank de Boer, Frank Rijkaard, Dan Petersen, Edgar Davids, Stefan Pettersson, Jari Litmanen en Ronald de Boer het veld op.

Het mocht toen voor het resultaat niet baten, maar we weten allemaal wat zich het seizoen erop zou gaan afspelen... Alles zou goed komen!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >