Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uitslag: dit is de top drie Ajaxshirts bij het Eredivisie Shirt Festival!

Het is je vast niet ontgaan dat Eredivisie CV de afgelopen weken druk was met een heuse ode aan de cultuur van het voetbalshirt. Dat deed het onder de noemer Eredivisie Shirt Festival. Ook Ajacieden konden stemmen op hun favoriete shirt en de stemmen zijn geteld!

07 mei 2020 - 09:24
shirts-1200
Ben jij het eens met deze top 3? © Eredivisie CV

Uit een fikse database van zo’n 1800 uit- en thuisshirts konden supporters van alle betaaldvoetbalclubs het tenue kiezen dat zij het mooist vinden. Wat een shirt mooi maakt kan natuurlijk vele redenen hebben. Soms is een shirt ‘mooi van lelijkheid’, haha! Of je kiest voor een shirt omdat er resultaten in zijn gehaald!

De stembussen sloten dinsdag en vrijdag maakt een vakjury bekend wat het allermooiste shirt van allemaal is. Ajaxsupporters hebben in ieder geval namens hun cluppie een top drie gemaakt, waaruit gekozen kan worden. Maar er is natuurlijk concurrentie van alle andere clubs, waar supporters ook konden stemmen.

Bij ons mooie Ajax gingen de meeste stemmen naar het iconische thuisshirt uit 1969/1970. Dat shirt hing vier seizoenen om de schouders van de spelers. Toen was merchandising immers nog niet zo’n ding. Dat is vandaag natuurlijk wel anders! Het shirt zonder enige vorm van reclame kreeg in totaal 3543 stemmen.

Niet verrassend is dat ook het uitshirt van 1994/1995 de top drie heeft gehaald. Het shirt waarin Patrick Kluivert het puntertje der puntertjes maakte kreeg 1994 stemmen. Is het shirt echt zo mooi? Daar zijn de meningen over verdeeld, maar de herinneringen aan die tijd maken zo ontzettend veel goed! Ajax won er zijn laatste Champions League in.

Als laatste shirt in de top drie kozen supporters voor het zwarte uitshirt van afgelopen seizoen (2872 stemmen). Een op het oog wat somber en saai shirt met een standaard template. Een shirt dat plots in populariteit steeg door de prestaties die erin werden gehaald. In München, Lissabon, Madrid en Turijn. Ajax stond weer op de kaart en zeker na Madrid-uit (1-4) raakte het tricot razendsnel uitverkocht.

Bekijk hier hoe er gestemd is op de shirts van andere eredivisieclubs.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >