Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Noem alle goalgetters Ajax tijdens kampioensduels sinds 1990

Sta je aan? Mooi, want dat is nodig voor onze nieuwe quiz. Je hersens gaan kraken. Die grijze massa moet aan het werk. Waarom? We vragen je alle Ajacieden te noemen die doel troffen in kampioenswedstrijden sinds 1990. Een taaie opdracht, succes!

06 mei 2020 - 12:35
quiz-12004
Feestje in de kleedkamer van FC Groningen in 1998! © Ajax Images

We denken best een lastige opgave voor je te hebben klaargezet. Want even serieus: kun jij je alle kampioenswedstrijden sinds 1990 (NEC - Ajax) überhaupt nog herinneren? Precies! En dan vragen wij je ook nog naar de doelpuntenmakers. Zo zijn wij.

De ene kampioenswedstrijd beklijft sowieso ook langer dan de ander. De eerste onder Frank de Boer (derde ster, 15 mei) kun je vast tot in detail terughalen, maar de vierde schaal van Frank zijn wij eerlijk gezegd al een beetje vergeten. Dat klinkt verwend, maar die maakte gewoon niet zo veel indruk meer.

Aanvoerder Danny Blind ontving in 1988 de schaal zelfs al voor de aftrap tegen en in Groningen. Zonder zelf te spelen was de ploeg van Morten Olsen al kampioen geworden, dus die pot hebben we hieronder maar als kampioenswedstrijd aangemerkt. Er werd met 2-4 gewonnen, waarna een feestje volgde met de supporters op de plek waar De Meer stond.

Maar goed, daar gaat het even niet om. Waar het wel om gaat? Doelpuntenmakers! Noem alle spelers die het flikten te scoren in een kampioenswedstrijd van Ajax sinds 1990. En uiteraard gaat het louter om de wedstrijden die ook daadwerkelijk de schaal opleverden, haha!

Succes, je hebt acht minuten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >