Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

KNVB weet nog niet wat het aan moet met kampioensschaal...

Als het vorige week niet al was gebeurd, zou vandaag de dag zijn waarop Ajax onder normale omstandigheden tot kampioen werd gekroond. Maar helaas dateert het laatst gespeelde potje van half maart en is Ajax geen kampioen, maar slechts nummer één. Wat nu te doen met de schaal?

10 mei 2020 - 15:07
watmetschaalcar
Ajax komt een schaaltje tekort... © Pro Shots

Tsja, als nummer één hoor je ook na een gekortwiekte competitie eigenlijk te worden uitgeroepen tot kampioen, maar dat durfde de KNVB helaas niet aan. Omdat Ajax te veel klasse heeft om een officieel protest aan te tekenen, gaat seizoen 2019/2020 niet de boeken in als het jaar van titel 35.

Maar wie weet wat er nog mogelijk is... Er hangt op het bondskantoor namelijk nog altijd een schaal, zoals er ook schalen zijn gereserveerd voor de Keuken Kampioen Divisie en eredivisie vrouwen. De KNVB heeft eigenlijk geen idee wat het er nu mee moet.

“Het is nog niet bekend wat er met de schalen gaat gebeuren. Nu de schalen niet kunnen worden uitgereikt, zullen we op een later moment moeten bedenken wat we ermee doen,” reageert een woordvoerder van de KNVB tegenover de NOS.

Er wordt al geopperd om de schaal te veilen, zodat de opbrengst naar een goed doel kan. Er is vast een Ajacied bereid om de schaal te kopen, waardoor die op de enige juiste plek van bestemming aankomt. Dan maar via een omweg. Gaat het niet zoals het kan, dan maar zoals het moet!

Ook de maker van de schaal heeft geen idee wat er nu moet gebeuren. Tingieterij 't Oude Ambacht werkt al sinds 1985 samen met de KNVB en maakt de schaal tegenwoordig aan het begin van het seizoen, zodat die het hele jaar in de vitrine in Zeist kan hangen.

Martijn van Zon: “Misschien krijgt de schaal ergens een plekje in het museum. Het blijft een bijzonder jaar. En anders komt-ie gewoon weer terug bij ons en dan smelten we 'm om.” Dit omgieten gebeurt trouwens vrijwel jaarlijks met de replicaschalen, die vrijwel hetzelfde zijn. Omsmelten gebeurt om te voorkomen dat er meerdere exemplaren in omloop komen.

Overigens zijn er ook nog altijd Feyenoorders die er heilig van overtuigd zijn dat ze recht zouden hebben op de schaal, al wordt het inmiddels afgedaan als een grapje...

https://twitter.com/SamBlom19/status/1259407952152272896

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >