Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Herstellende Neres kijkt terug op frustrerende periode

Er lijkt eindelijk licht aan het einde van de donkere tunnel waar de geblesseerde David Neres zich de afgelopen periode in bevond. De knieblessure die de Braziliaan in november opliep leek in eerste instantie mee te vallen, maar de route van zijn herstel verliep uiteindelijk met een flinke omweg.

09 mei 2020 - 12:38
Copyright-ProShots-6176734
Neres vond het lastig om vanaf de zijlijn toe te moeten kijken. © Pro Shots

De KNVB zag door de uitbraak van het coronavirus geen andere optie dan het beëindigen van de competitie, maar heel stiekem kwam dit Ajax niet zo slecht uit. De ploeg van Erik ten Hag liep op het tandvlees en de lappenmand werd steeds voller. De vervroegde zomerstop kan worden gebruikt om aan te sterken en daar maakt Neres gretig gebruik van. “Nu kan ik rustig mijn knie optrainen,” aldus de aanvaller tegenover het eigen clubkanaal.

Nadat Neres onder het mes ging voor een op het oog onschuldige blessure werd er gehoopt op een snelle terugkeer, maar het herstel van de Braziliaan verliep niet zoals gehoopt. “In eerste instantie leek het een hele simpele blessure, maar gedurende mijn herstel werd het steeds ingewikkelder en traden er complicaties op.”

Tijdens het trainingskamp in Qatar leek Neres hard op de weg terug. De aanvaller maakte zijn rentree op het trainingsveld en deed volop met de groep mee, maar een terugslag gooide roet in het eten. In de periode daarna kreeg Neres steeds meer tegenvallers te verduren. “Dit waren de moeilijkste maanden in mijn carrière als voetballer.”

Keer op keer werd zijn rentree uitgesteld en dat was lang niet altijd even makkelijk voor de Braziliaan. “Elke keer als ik terugkeerde op het veld kreeg ik een terugslag,” legt Neres uit. “Dat maakte mijn herstel ook zo moeilijk. Ik trainde onwijs hard en deed er alles aan om terug te keren, maar ik boekte geen progressie.”

Neres besloot daarom om buiten de club om te revalideren met een specialist. Met het gewenste effect, want de aanvaller kan eindelijk weer vooruit kijken. “Ik hoop het volgend seizoen weer goed te gaan doen voor de ploeg. Dat begint met een goede voorbereiding met het team. Ik denk dat we vervolgens weer een sterk seizoen kunnen doormaken,” sluit Neres af.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >