Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Guardiola 'verklapt' De Boer dat hij Ajax nog eens wil trainen

Of we het nu leuk vinden of niet, vroeg of laat breekt natuurlijk het moment aan waarop we moeten nadenken over de opvolging van Erik ten Hag. Nou ja, Ajax moet dat vooral. Hoewel het gekscherend is bedoeld, geeft Ronald de Boer een mooie voorzet: Pep Guardiola!

29 mei 2020 - 12:23

Er komt geen doelpunt voort uit alle voorzetten, maar als de bal op maat is, krijg je op z'n minst een kans. En een kans kun je benutten. Laten we de woorden van Ronald ook maar zo beschouwen. Wel of niet gekscherend, het is leuk om te horen dat Ajax bij Guardiola door zijn hoofd spookt.

“Ik sprak Guardiola laatst rond mijn verjaardag (15 mei). Hij zei tegen mij: Ronald, ik word nog wel een keertje trainer van Ajax en dan neem ik jou als mijn assistent,” verklapt De Boer in een video van Voetbalprimeur. Ronald is druk met het formeren van zijn beste elf, maar die opstelling zijn we alweer vergeten.

Guardiola ooit als trainer van Ajax, zou het? “Gekscherend, hoor,” benadrukt Ronald eens te meer. Maar toch! “Guardiola speelt nog vaak met een inschuivende verdediger, zoals Danny Blind bij ons vroeger deed. Ik heb nooit een centrale verdediger zo vaak in de vijandelijke zestien gezien als Blind.”

“Het is een risicovolle manier van spelen, alle puzzelstukjes moeten kloppen. Guardiola doet het nog veel. 'Dan zetten wij samen een extra mannetje op het middenveld,' zei hij. Wij waren van de generatie van het inschuiven, maar je ziet het nog maar weinig. Bij Ajax gebeurde het wel, zeker met Blind.”

Behalve inschuiven gaat Guardiola in de basis uit van het spelen van 4-3-3 en dat is Ajax op het lijf geschreven. Ajax heeft 4-3-3 zo'n beetje uitgevonden. Maar wacht even... Guardiola als trainer van Ajax, is dat realistisch? Feit is dat Pep een ongekende adept is van Johan Cruijff, die FC Barcelona natuurlijk al het goeds heeft gebracht wat hij eerder bij Ajax kreeg geleerd of zichzelf wijs maakte. Het bracht Barcelona, Cruijff en ook Guardiola eeuwige glorie.

Dus ja, waarom niet? Er zal een exorbitant salaris tegenover staan, maar gelukkig heeft Ajax dat plafond een tijdje geleden losgelaten en leverde het direct succes op. Je ziet wat het teweeg kan brengen als je als club bereid bent om te investeren en Guardiola is min of meer een garantie op succes. Vraag maar dan Barcelona, Bayern München en Manchester City, al wil het in de Champions League de laatste jaren niet meer zo vlotten.

Het is niet gezegd dat het volgend jaar, over twee seizoenen of ooit gebeurt – misschien neemt de trainer wel een omweg via Italië, een sabbatical of vindt hij de eredivisie ver beneden zijn stand – maar een klein beetje dagdromen mag best.

En aangezien Guardiola pas 49 jaar jong is, hebben we nog alle tijd. Wij wachten wel!

https://twitter.com/ajaxlife/status/1247511742260875265

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >