Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geboortegolf: Donny en Frenkie zorgen voor veel meer Donny's en Frenkies

Het sprookjesvoetbal dat Ajax in 2019 aan de wereld vertoonde, mist ook nu zijn uitwerking niet. Wat blijkt? Er worden beduidend meer Donny's, Frenkies en ook Nouri's geboren dan enkele jaren geleden het geval was. Het doet een beetje denken aan vroeger.

27 mei 2020 - 11:21
geboortegolfcar
Kijk, er staat zelfs een Dani op deze foto! © Pro Shots

Als er een Ajacied fantastisch voetbalt of in de smaak valt bij de dames wil het nog wel eens gebeuren dat dit vroeg of laat blijkt uit de voornamen van kinderen van nieuwe generaties. Je hoorde vroeger nooit de naam Jari, maar inmiddels kijk je er niet eens meer van op.

Het zegt veel over de grootheid van Litmanen in de jaren negentig en ook in de jaren nul, bij zijn terugkeer. Ook als iemand Dani heet, hoef je echt niet te vragen waar die naam vandaan komt. Dat heeft alles te maken met de man die met twee rake kopballen en de naam Carvalho op zijn rug debuteerde.

En nu is het de beurt aan Donny, Frenkie en Nouri om als inspiratie te dienen, blijkt uit een onderzoekje van de website Hippe-geboortekaartjes.nl. Het is natuurlijk altijd goed om later te kunnen vertellen dat je bent vernoemd naar een kampioen, bekerwinnaar en halvefinalist van het prachtige seizoen 2018/2019.

De naam Frenkie werd tussen 2016 en 2018 amper aan een kindje gegeven, maar in 2019 werden er 53 Frenkies geboren. Ook het aantal Donny's is binnen een jaar tijd meer dan verdubbeld: van 27 naar 60. Ook Matthijs, van De Ligt, is een populaire voornaam, al is die eigenlijk nooit helemaal weggeweest. En wat te denken van de cijfers van Daley? Blind is en blijft een populaire Ajacied!

Ook bijzonder is het feit dat vorig jaar 64 kinderen Nouri zijn genoemd. Hieruit blijkt wel dat 'Appie' nog altijd niet is vergeten, want het jaar hiervoor kregen 47 kinderen deze naam. Het zijn allemaal nog geen aantallen uit de categorie Jari (185 in 1995) of Dani (153 in 1997), maar toch.

https://twitter.com/ajaxlife/status/1265573979198312454

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >