Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Gaaf! Eerste hoek Johan Cruijff Arena dichtgezet met stoeltjes!

Een wens van onwijs veel Ajaxsupporters gaat tijdens deze dagen zonder voetbal bijna geruisloos in vervulling. De vier open hoeken van de Johan Cruijff Arena zijn dichtgemaakt en worden volgezet met stoeltjes. We hebben fraaie foto’s te delen!

29 mei 2020 - 15:54
wang-zuid-1200
Met het dichtmaken van de hoeken komen er 880 zitplaatsen bij! © JC Arena

De werkzaamheden aan de extra tribunes, die de vier hoekvakken van de Arena gaan opvullen, zijn vergevorderd. De eerste hoektribune aan de west-zuidzijde is zelfs bijna klaar. De afgelopen dagen zijn daar de bekende rode stoeltjes geplaatst en je ziet nu goed hoe het eindresultaat wordt. En dat is tof, bekijk de plaatjes hierboven en -onder maar.

Wij worden er in ieder geval ontzettend vrolijk van en het betekent ook dat de capaciteit van het stadion wordt opgeschroefd. De Arena krijgt zo’n 880 extra zitplaatsen, inclusief een aantal extra zitplaatsen in de vakken 112, 116, 125 en 129. Naar verwachting zijn de vier hoektribunes medio juli 2020 klaar. 

De extra tribunes van beton en staal zijn in de fabriek op maat gemaakt. Met de nieuwe tribunes komt er in totaal ongeveer 475 vierkante meter aan tribune-oppervlakte bij. Dat levert een aantal leuke cijfertjes op, lees maar door!

Zo bestaan de vier nieuwe hoektribunes bij elkaar uit 112.500 kilo beton, 3000 kilo wapeningsstaal en 96 ton constructiestaal. Per hoektribune zijn ongeveer 950 bouten en 950 moeren gebruikt. Supporters bereiken de nieuwe hoektribunes via de vakken 101, 111, 117 en 124.

Maar er is meer, want onder de nieuwe zitplaatsen zijn de nodige technische snufjes verwerkt. Zo heeft elke hoektribune een beweegbaar deel met hydraulische zuigers. Daardoor kan het onderste deel – dat zijn de onderste zes rijen – omhoog.

Dit heeft natuurlijk een goede reden, want zo kunnen wagens en materialen buiten wedstrijden om toch de Arena-bak in. Bijvoorbeeld om de grasmatlampen het veld op te kunnen laten rijden. 

Afijn, check snel de plaatjes. Hopelijk word je er net zo blij van als wij, al is het nog even de vraag wanneer we de fonkelnieuwe zitplaatsen bevolkt zien met supporters.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >