Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dit is wat je moet weten over het verlengen van je seizoenkaart!

Alles gaat deze dagen net iets anders of gepaard met extra regeltjes. Ondanks het vooruitzicht van voetballen zonder publiek is het hoog tijd jouw seizoenkaart te verlengen. We weten alleen niet wanneer we ons stoeltje weer zien. Verder blijft alles als vanouds, want een voorgenomen prijsverhoging is geschrapt en ook wordt er geen indexatie toegepast.

19 mei 2020 - 07:57
sccverlengenhoofdcar
We kunnen Ajax nu alleen aanmoedigen door de SCC te verlengen. © De Brouwer

De gemiddelde Ajacied smacht ernaar om de Johan Cruijff Arena weer binnen te stappen, zijn of haar vaste stoeltje op te zoeken en de club aan te moedigen. Wij ook! Wij ook... Maar ons geduld wordt nog wel een tijdje op de proef gesteld tijdens deze coronacrisis, zo lijkt het.

Het is zoals altijd wel mogelijk om je seizoenkaart te verlengen richting seizoen 2020/2021. De prijs blijft gelijk, net als de welbekende voorwaarden: van je oude, vertrouwde, vaste plek tot voorrang bij de kaartverkoop voor overige wedstrijden. Laten we hopen dat deze voordelen snel weer benut kunnen worden!

Maar eerst wordt het zaak om dat stoeltje en die voordelen veilig te stellen. Het is tussen 19 mei en 30 juni mogelijk om jouw seizoenkaart te verlengen. Verlengen doe je in de Ticketshop, door in te loggen met je Mijn Ajax-account en daarna de stappen te volgen.

Het is helaas nog niet duidelijk in hoeverre we gebruik kunnen maken van onze seizoenkaart. Wie weet gaat de bal in september weer als vanouds rollen, maar moeten wij nog (veel) langer wachten voordat we weer welkom zijn op de tribunes en alle vrienden, bekenden en alle andere Ajacieden weer kunnen begroeten...

Ajax heeft hier geen enkele invloed op, maar wil zijn supporters wel graag tegemoet komen als het achter gesloten deuren moet voetballen. Daarom heeft de club besloten dat de seizoenkaarthouders ervoor kunnen kiezen om geld terug te krijgen voor elke wedstrijd die moet worden gemist. Het gaat per wedstrijd om 1/17e van het aankoopbedrag van je seizoenkaart.

“Wij hebben bewust gekozen om het risico van spelen zonder publiek volledig bij onszelf neer te leggen. Wij vinden dit duidelijk en gepast naar deze trouwe groep Ajacieden. Ons doel is om, net als in de afgelopen jaren, nagenoeg alle seizoenkaarten te verlengen. Die steun kan de club goed gebruiken,” reageert commercieel directeur Menno Geelen.

Of er tegen die tijd ook weer een optie is om te kiezen tussen de compensatie waar je recht op hebt of (opnieuw te) doneren aan de club is nu nog niet duidelijk. Laten we als het er echt op aankomt, maar eens kijken wat de stand van zaken is. Er is nu nog zo veel onduidelijk...

Het is voorlopig alleen mogelijk om seizoenkaarten te verlengen. Verplaatsen of een extra jaarkaart kopen, zit er niet in. Zodra dit verandert, volgt hierover uiteraard bericht!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >