Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind blikt terug op bizar seizoen: ‘Opeens was het voorbij’

Het was niet alleen voor Ajax een seizoen met hoogte- en dieptepunten, want ook Daley Blind maakte een bizarre periode mee. De verdediger begon ijzersterk, maar moest plotseling een flinke stap terug doen door de gevolgen van een ontstoken hartspier. Het kind van de club kijkt terug op een achtbaan van emoties.

16 mei 2020 - 13:20
Copyright-ProShots-7300641
Blind weet nu als geen ander dat gezondheid voorop staat. © Pro Shots

De uitbraak van het coronavirus maakte abrupt een einde aan het seizoen 2019/2020. Na enkele weken thuis te hebben gezeten, mogen de spelers van Ajax eindelijk weer het veld op. “Natuurlijk nog beperkt en onder strikte voorwaarden,” vertelt Blind in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Maar om elkaar weer even te zien en met de bal bezig te zijn is lekker. Het blijft een heel rare periode.”

Het is de tweede rare periode die Blind in korte tijd meemaakt. De verdediger kende met Ajax een prima seizoenstart, maar werd plotseling getroffen door een ontstoken hartspier. De Ajacied keek vanaf de zijlijn toe hoe zijn ploeg steeds verder in een dip raakte. “Als je de hele film achter elkaar afspeelt, is het een krankzinnig seizoen geweest,” blikt Blind terug.

“De eerste maanden waren top. Met Ajax en met mezelf. Ik was in vorm. Zoiets is best ongrijpbaar voor een speler, maar ik voelde gewoon dat ik in een goed ritme zat. Ik zat lekker in mijn vel, tot die bewuste wedstrijd tegen Valencia. Opeens was het voorbij.”

Er waren best wat zorgen over de serieuze aandoeding en des te groter was de verbazing over het feit dat de verdediger al vrij snel weer terugkeerde binnen de lijnen. “Misschien was het wel te snel, maar dat lag vooral aan mezelf. Ik wilde zo graag. Ook om het team te helpen. Achteraf was het wellicht beter geweest om het rustiger op te bouwen.”

Maar dat is achteraf en we begrijpen best goed dat Blind destijds niets liever wilde dan speelminuten maken. De Amsterdammer voelt zich inmiddels weer helemaal in orde. “Door het kastje heb ik ook geen enkele vrees dat het me nog een keer kan overkomen. Er zijn dagen dat ik er echt totaal niet meer aan denk. Mentaal en fysiek voel ik me weer prima.”

Desondanks moet de verdediger nog even geduld hebben voordat er écht weer mag worden gevoetbald. “Dat is lastig, want het liefst wil ik zo snel mogelijk weer een wedstrijd spelen. Voetbal is nu gewoon even bijzaak en gezondheid staat voorop. Die zin heb ik afgelopen seizoen wel heel vaak gehoord. Maar het is wel zo natuurlijk, hoe mooi het voetbal ook is,” sluit Blind af.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >