Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Babel baalt dat hij 'verkeerd beeld' niet meer kon rechtzetten

Ook Ryan Babel lijkt zijn laatste wedstrijd voor Ajax te hebben gespeeld, thuis tegen Getafe (2-1). De aanvaller meldde zich met hoge verwachtingen bij Ajax, maar het kwam er eigenlijk geen moment uit. Babel baalt daar flink van.

04 mei 2020 - 10:28
babel-12001
Babel is bijzonder zelfkritisch, dat moet zeker gezegd. © Pro Shots

De terugkeer van Babel (33) werd helaas geen doorslaand succes en door de uitbraak van de coronacrisis verlaat de aanvaller de Johan Cruijff Arena zelfs via de achterdeur, om terug te keren naar zijn eigenlijke werkgever Galatasaray.  

Waarom kreeg Babel het niet voor elkaar om belangrijker te zijn dan uiteindelijk lukte? Je kunt hier diverse oorzaken voor aanwijzen: van een blessuregolf en mutaties tot de vorm van de aanvaller. De zelfkritische Babel weet dat het beter moest, maar vindt ook dat er iets te veel op hem werd gelet en verwachtingen te hoog waren.

“Het is duidelijk dat ik nog niet helemaal mijn spel kan spelen zoals ik graag wil. Weet je, je hebt als voetballers fases waarin je even niet lekker in je vel zit en waarschijnlijk ga ik nu door zo’n fase heen. Ik kwam hier met veel vertrouwen, maar het is altijd even afwachten: een nieuw elftal, andere spelers plus een bepaalde speelstijl. Dan moet je als speler de weg zien te vinden,” aldus Babel eind februari tegenover Ajax Life.

In dat eerdere, bijzonder openhartige interview liet de Ajacied al weten dat er misschien te veel van hem werd verwacht. “Ik heb niet de kwaliteiten om in een slecht draaiend team toch te toveren, zeker niet in deze fase van mijn loopbaan. Vroeger had ik veel meer ‘jonge’ energie om vanaf de middenlijn een actie te maken en er gewoon maar langs te sprinten. Die energie heb ik nu niet meer. Ik focus me toch iets meer richting de zestien, om tot een voorzet of schot te komen.”

Babel keerde ook voor de tweede keer terug bij Ajax om in beeld te blijven bij Oranje, maar het viel dus allemaal wat tegen. “Het is jammer dat dit beeld nu blijft hangen,” stelt Babel in De Telegraaf. “Je bent nu eenmaal zo goed als je laatste wedstrijd, dus ben ik nu opeens weer tien keer niks. Dat is zonde, omdat ik het gevoel en het vertrouwen had dat ik het verkeerde beeld in de laatste wedstrijden nog had kunnen rechtzetten.”

Het EK is met een jaartje verplaatst, dus kan Babel zich richting dat toernooi nog revancheren. “Bij Galatasaray moet ik dan maar tonen wat ik waard ben. Het kan ook zo weer omslaan. Ik moet vol aan de bak om EK-vorm te tonen. Of volgend seizoen een nieuwe verhuur aan Ajax erin zit? Het is veel te voorbarig om het daar nu over te hebben.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >