Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

AZ probeert met 'calimeroverhaaltje' alsnog landstitel op te eisen

Het gekortwiekte seizoen in de eredivisie krijgt heel misschien alsnog een staartje. Tenminste, als het aan AZ ligt. De Alkmaarders kunnen het nog altijd niet verkroppen dat Ajax op basis van een beter doelsaldo is uitgeroepen tot nummer één en eist met een calimeroverhaaltje de landstitel op.

25 mei 2020 - 20:05
azeisttitelopcar
AZ laat nog altijd niet los, hoe kansloos ook... © Pro Shots

Er rolt al een kleine drie maanden geen bal meer in de eredivisie en dus is de discussie over het eeuwig tellende doelsaldo versus het niet ter zake doende onderlinge resultaat ook een kleine drie maanden onderweg. En dat is voor AZ nog altijd niet genoeg, blijkt uit een verhaal van Quotenet.

AZ won dit seizoen twee keer van Ajax en kon niet leven met zijn klassering als nummer twee. Het is zelfs zo erg dat AZ – dat altijd al mensen naar de zaak 'liet kijken' – in de afgelopen dagen bij de Uefa heeft aangeklopt om te kijken wat er mogelijk is, waarna de Europese voetbalbond de zaak weer terugschoof richting KNVB.

De nummer twee claimt nog altijd dat iets als doelsaldo variabel is en dus ruimte biedt voor een subjectieve interpretatie. Dat is advocatentaal om erop te wijzen dat de Uefa wil dat nationale bonden bij het definitief staken van een competitie kijken naar sportieve gronden.

En laat dat nu net precies zijn wat er is gebeurd. Ondanks het maken van acht doelpunten meer vond de KNVB het niet kunnen om Ajax tot kampioen uit te roepen, maar het krijgt wel het Champions League-ticket dat hoort bij het eindigen als nummer één.

Het is heel vervelend voor AZ, maar dit hele gebeuren is natuurlijk een klucht. Lachwekkend. De KNVB heeft tegenover hetzelfde Quotenet al laten weten dat er helemaal niets aan de eindstand wordt veranderd. Er moet vanuit Zeist vandaag een eindstand aan de Uefa worden doorgegeven.

Diverse Ajacieden reageerden eerder nog woedend op het besluit van de KNVB om geen kampioen uit te roepen, maar nadat de emoties tot bedaren waren gekomen, werd het op dat front al snel weer rustig. Desondanks blijven de woorden van Hakim Ziyech als een paal boven water staan.

“Meninkjes, meninkjes, meninkjes. Helemaal nu er weinig qua voetbal is te beleven, werden ze met de dag gekker. Neem nou die discussie of Ajax of AZ kampioen zou moeten zijn,” stelde Ziyech eind april al.

“Kom op zeg, wat een onzin heb ik voorbij horen komen. Wij staan toch bovenaan. Al die calimeroverhaaltjes over dat AZ het meer verdiende, omdat zij twee keer van ons hebben gewonnen…”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >