Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

AZ heeft 'mensen die kijken naar' verdeling CL-startbewijzen

Doelsaldo is in de eredivisie al sinds mensenheugenis bepalend bij een gelijke stand. Op één of andere manier hebben veel mensen hier een beetje moeite mee, waarschijnlijk omdat Ajax het betere doelsaldo heeft. Ook AZ is het nog steeds niet eens met de verdeling van Europese startbewijzen.

04 mei 2020 - 10:00
azoneensverdedlingcar
AZ hoopt stiekem Ajax nog in de houdgreep te kunnen nemen... © Pro Shots

Ajax werd na driekwart competitie door de KNVB uitgeroepen tot nummer één – dus niet eens tot kampioen – en bij die status hoort ook het hoogste startbewijs voor de Champions League. De kans is groot dat Ajax, net als AZ voorronde moet spelen, maar goed. Moeilijk, moeilijk...

AZ liet in een vrij ingewikkelde verklaring direct al weten het 'niet op voorhand' eens te zijn met de verdeling zoals gedaan door de KNVB en ruim een week later is dit nog steeds het geval. Het zit de Alkmaarders nogal dwars dat er niet eerder is geluisterd door de voetbalbond.

“We hebben goed gekeken en geluisterd de afgelopen tijd en volgen de ontwikkelingen. Ook wij hebben mensen die ernaar kijken,” aldus directeur Robert Eenhoorn aan tafel bij de NOS. Dit zijn natuurlijk mensen die juridisch onderlegd zijn, zoiets is niet zo ingewikkeld na te tellen.

Wat AZ precies wil? Niemand weet het, behalve wat mensen in Alkmaar. Feit is wel dat Eenhoorn en de zijnen zich nog altijd niet hebben neergelegd bij de verdeling van de Europese plekken. Wie weet komt er nog iets van, wie weet zegeviert het verstand en trekt AZ zijn keutel gewoon in...

Het steekt de Alkmaarders – die twee keer wonnen van Ajax, ja – vooral dat de KNVB zich doof hield voor het bespreken van het gevreesde 'scenario 3', toen nog vol werd ingezet op 'gewoon' verder voetballen. Dit terwijl toch al wel duidelijk was dat de eredivisie moest stoppen.

“We zijn redelijk overvallen door de beslissing van de KNVB en hebben geprobeerd om weken vooraf al met elkaar aan de slag te gaan op de achtergrond. Dat is niet gelukt... Je kunt twee dingen doen: alles afsluiten of ergens open voor staan, informatie filteren en een besluit nemen,” vervolgt Eenhoorn.

Wij weten niet welke input AZ heeft gegeven, maar als die bestond uit het geven van prioriteit aan onderling resultaat is het natuurlijk niet zo gek dat de KNVB dit naast zich neerlegde. Waarom moet er plots worden afgeweken van vooraf afgesproken regels? Zo'n beetje iedere club redeneert vanuit zichzelf. Van AZ tot FC Utrecht en ook de vier clubs die druk waren met promotie en degradatie.

Het laatste woord is nog steeds niet gezegd over het aantal clubs dat volgend seizoen deel uitmaakt van de eredivisie. Het eerste kort geding staat gepland voor 8 mei en dan denkt Utrecht ook nog aan zet te zijn. Wie weet volgt er dus nog wel meer, uit de koker van AZ.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >