Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Arbiter die Paok – Ajax floot opgepakt in huis vol drugs en wapens

Doet de naam Slavko Vincic een belletje rinkelen? De Sloveense scheidsrechter is al enkele jaren actief op internationaal niveau en floot eerder dit seizoen nog het duel tussen Paok Saloniki en Ajax in de derde CL-voorronde. Diezelfde Vincic zit na een politie-inval in een huis vol drugs, wapens en prostituees echter flink in de nesten.

30 mei 2020 - 10:52
Copyright-ProShots-4058932
Vincic heeft naast het zijn van arbiter blijkbaar ook nog andere hobby's... © Pro Shots

Vincic heeft in het Europese topvoetbal een best aardige status. De Sloveen fluit al meerdere jaren op een hoog internationaal niveau en had dit Champions League-seizoen nog de leiding over de groepsfasewedstrijden Club Brugge – Galatasaray, RC Genk – Liverpool en Manchester City – Shakhtar Donetsk.

In het verleden floot Vincic ook duels van Nederlandse clubs in Europa. Zo hanteerde hij bijvoorbeeld de fluit bij PSV tegen Tottenham Hotspur, FC Utrecht tegen Zenit en Feyenoord tegen Sevilla. Ajax kent de Sloveen nog van het uitduel met Paok eerder dit seizoen (2-2), toen de ploeg van Erik ten Hag uitkwam in de derde voorronde van de Champions League.

Vincic heeft dus een mooie staat van dienst, maar de Uefa zal waarschijnlijk wat minder blij zijn met de vrijetijdsactiviteiten van de Sloveen. De arbiter is namelijk opgepakt in een onderzoek naar vrouwenhandel. Tijdens de politie-inval in Bosnië-Herzegovina werd Vincic in het bijzijn van 25 mannen en negen vrouwen (vermoedelijk prostituees) aangetroffen.

Om het allemaal nog een tikje serieuzer te maken, werden er tijdens de inval ook flink wat illegale wapens en de nodige drugs gevonden. Vincic wordt er nu van verdacht betrokken te zijn bij vrouwen-, wapen- en drugshandel, zo lezen we bij Voetbal International.

Hoewel plaatselijke bronnen melden dat de arbiter niet direct is betrokken bij het misdrijf, is het zeker niet ondenkbaar dat zijn aanwezigheid in het huis nog een flink juridisch staartje krijgt. Daarnaast zal het incident ongetwijfeld invloed hebben op het vervolg van zijn verdere loopbaan als scheidsrechter.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >