Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Als de crisis nog lang duurt, leveren ook spelers Ajax salaris in

Er wordt gerekend, gepuzzeld en gedacht in scenario's. Er is dus wel actie terwijl de bal stil ligt, maar precies de actie waar je niet op zit te wachten. Wij willen juichen en noem maar op. Terwijl Ajax zich zorgen maakt om zijn portemonnee. Nico Tagliafico neemt wat van die zorgen weg.

06 mei 2020 - 10:11
tagliaficosalariscar
Tagliafico is nooit te beroerd om een uitdaging aan te gaan. © Pro Shots

Gelukkig heeft de recordkampioen van Nederland niet de grootste zorgen van allemaal, omdat er een flinke oorlogskas is aangelegd. Maar ook een oorlogskas raakt een keer leeg, zeker als er strijd gevoerd moet worden. Gelukkig zitten de generaals en de soldaten op één lijn.

Als we de woorden van Tagliafico mogen geloven, zijn er tussen de leiding en spelersgroep al goede afspraken gemaakt. Want hoe moet het verder als de coronacrisis maar blijft voortduren, terwijl we wachten op een nieuwe competitie? En we weten nog altijd niet of stadions dan volstromen...

“Ajax heeft het voordeel dat de club goed wordt geleid, met een duidelijke visie op de toekomst. De spelers worden voor goed geld verkocht en daardoor is de club economisch stabiel. Voorlopig krijgen wij gewoon ons normale salaris, maar we hebben al afgesproken dat de salarissen met een bepaald percentage worden verlaagd als dit lang gaat duren,” aldus Nico Tagliafico tegenover Le Monde.

“Hier in Nederland zijn de televisierechten niet zoveel geld waard als in andere competities,” legt de linksachter vervolgens uit aan de Franse krant. “De inkomsten op het gebied van sponsoring staan echter wel onder druk en zo speelt er natuurlijk meer. Het idee is om als selectie de club op verschillende manieren te helpen.”

Eén van die manieren wordt dan het inleveren van delen van salarissen. Ajax had het ingestelde salarisplafond juist losgelaten. Door meer te betalen slaagde de club erin enkele prima spelers te kopen en goede krachten langer in de Johan Cruijff Arena te behouden, maar dit maakt de nood voor inkomsten via sponsoring of premies natuurlijk ook hoger.

Het is wat dat betreft 'fijn' dat Hakim Ziyech bijtijds voor 40 miljoen euro is verkocht aan Chelsea. Dit betekent inkomsten dankzij de transfersom, maar straks ook een besparing van enkele miljoenen aan salaris. Het zijn wellicht druppels op een gloeiende plaat, maar toch koelt die plaat dan een klein beetje af.

En verder komt het neer op... volhouden!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >