Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax hoopt dat JC Arena een beetje huurverlaging kan toepassen

Als het goed gaat, profiteert de Johan Cruijff Arena mee van Ajax. En nu het slecht gaat...? Ajax hoopt dat de Johan Cruijff Arena wil meedenken over huurverlaging, omdat er straks veel minder inkomsten zijn en enige tijd zonder publiek moet worden gevoetbald.

26 mei 2020 - 10:03
verlaginghuurjcacar
Wat zou het fijn zijn als die tribunes straks weer vol zijn! © Pro Shots

De jaarlijkse kostenpost om de JC Arena te huren, bedraagt zo'n 10 miljoen euro. Dit is een variabel bedrag. Als Ajax veel Europese wedstrijden speelt, profiteert het stadion bijvoorbeeld mee omdat de club het vaker stadion moet huren en extra veel kaartjes verkoopt.

De precieze aantallen en bedragen worden vervolgens opgenomen in de jaarcijfers en dan kunnen we concluderen hoe hoog de huurkosten echt waren. Maar nu is alles anders, door de coronacrisis. Ajax hoopt wat centjes te kunnen besparen door in overleg te treden, meldt Voetbal International.

Om het nog wat ingewikkelder of juist gemakkelijker te maken, is Ajax voor 13 procent eigenaar van de JC Arena. Wie weet dat dit gegeven behulpzaam kan blijken in de discussie, want het is omgekeerd ook weer logisch dat de JC Arena al rekensommetjes heeft gemaakt die wel moeten blijven kloppen.

Ajax en de JC Arena zijn niet de enige partijen die overleg voeren over de huurkosten. Er zijn al meer voorbeelden opgedoken. Vitesse schijnt zelfs te vrezen voor een faillissement als de huurprijs van Gelredome niet omlaag gaat en om dit dispuut te beslechten, is al een kort geding geweest en kunnen dit ook best gewoon grote woorden zijn.

Vitesse hoopt de komende vijf maanden slechts de helft van de huurprijs te mogen overmaken. Dit zou volgens de Arnhemmers 'redelijk' zijn. Maar de andere kant van het verhaal is dat ook de stadions het niet gemakkelijk hebben. Zo klopte De Kuip al aan bij de gemeente...

Onderaan de streep zal straks iedereen waarschijnlijk een beetje moeten inschikken. Om er dan vervolgens maar het beste van te hopen. Want het moge duidelijk zijn dat de coronacrisis zijn sporen in het voetbal nu al achterlaat.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >